راههای درمان و تشخیص سردرد میگرنیسردرد

راههای درمان و تشخیص سردرد میگرنی

سردرد میگرنی

میگرن یک نوع‌ سردرد شدید و ناتوان ‌کننده‌ است که معمولا ضرباندار بوده و در یک‌ طرف‌ سرظاهر می شود.این نوع سردرد غالبا با علائمی همچون تهوع ‌،استفراغ‌ و مشکلات‌ بینایی‌ همراه است.زمان حمله‌ این‌ سردرد می‌تواند دو تا هفتاد دو ساعت‌ طول‌ بکشد. حملات‌ میگرن‌ در بعضی‌ از افراد ممکن‌ است‌ بطور هفتگی‌ رخ‌ دهند، در حالی‌ که‌ در بعضی‌ دیگر ممکن‌ است‌ حتی‌ یک‌ بار نیز در سال‌ رخ‌ ندهند.

علت سردرد میگرنی

سردردهای میگرنی ممکن است به دو دلیل :

1-اتساع عروق داخل مغز
2-فعالیت اعصاب اطراف عروق مغزی که سبب آزاد‌سازی‌ واسطه‌های شیمیایی مثل، نوروکینین، سروتونین و نیتریک اسید

رخ میدهد که این عوامل،از عواملی هستند که سبب بروز سردرد های ضرباندار مغز می شوند.

سردرد میگرنی

علائم سردرد میگرنی

سردرد های میگرنی عموما جزو سردردهای شدید و حاد می باشند.وغالبا در یک طرف سر رخ می دهد،میگرن با درد شدید و ضرباندار همراه است که از دیگرعلائم آن میتوان به:
-سردرد همراه با تهوع و استفراغ
-درد درناحیه یک چشم یا گوش
-درد درناحیه شقیقه ها
-حساسییت به محرک هایی همچون نوروصدا
-تاری دید و از دست دادن موقت بینایی

علائم هشداردهنده قبل ازبروز میگرن

-یبوست
-افسردگی
-خمیازه های تکرارشونده
-کج خلقی وتحریک پذیری
-خشکی گردن
-افزایش اشتها

شیوع میگرن

به علت تاثیر هورمون‌ها در میگرن، این بیماری در زنان دو تا چهار برابرنسبت به مردان شایع‌تر است. در عین حال تا قبل از سن بلوغ و بعد از یائسگی در زن و مرد به یک میزان امکان بروز است. همچنین عمدتا زنان جوان و میانسال بیشتر درگیر این بیماری هستند؛ چرا که در این دوران هورمون‌ها فعال‌ترند.

سردرد میگرنی

محرک های معمول سردرد میگرنی

-استرس وفشار احساسی
-بی خوابی
-گرسنگی
-بعضی از موادغذایی (انواع پنیر،ادویه جات،ترشیجات و غذاهای حاوی مواد نگهدارنده)
-تغییرات هورمونی و قاعدگی
-مصرف الکل
-بعضی بوها
-داروهای ضدبارداری

پیشگیری از میگرن

میگرن نوعی سردرد است که با رعایت عوامل محیطی تشدید کننده می‌توان از بروز و تشدید آن جلوگیری کرد. با ورزش کردن تغذیه مناسب و خواب کافی و جلوگیری از فشارهای عصبی میتوان تا 50درصد از بروزاین اختلال جلوگیری کرد.

تشخیص میگرن

تشخیص میگرن براساس شرح حال و معاینه فرد است. طی حمله ممکن است درد در محل عضلات سر و گردن احساس شود. قرمزی چشم، افتادگی پلک در سمت سردرد، افزایش یا کاهش ضربان قلب، افزایش یا کاهش فشار خون نیز در حمله سردرد وجود دارد. انجام تصویر برداری مغزی شامل سی تی اسکن و ام آر آی مغزی در فرد مبتلا به سردرد میگرنی با حملات مکرر در معاینه سیستم عصبی نرمال نیاز نیست و فقط این روش ها برای رد کردن دیگر بیماری ها بکار می رود.

راههای درمان میگرن

بهترین راه درمان برای جلوگیری از وقوع سردرد پیشگیری از محرک های افزایش دهنده میگرن می باشد.اما به حال درصورتی که به سردرد میگرن مبتلا شدید مصرف دارو وانجام برخی کارها کمک بسیاری به کاهش دردتان خواهد کرد که این راههای درمانی عبارتند از:

سردرد میگرنی

جدیدترین مقالات:

جراح دیسک گردن

درمان های خانگی وتسکین دهنده میگرن

هنگام‌ بروز اولین‌ نشانه‌های‌ حمله‌ میگرنی‌؛ روی‌ سر خود یک‌ پارچه‌ سرد یا کیسه‌ یخ‌ بگذارید، یا به‌ صورت‌ خود آب‌ خنک‌ بزنید. ـ چندین‌ ساعت‌ در یک‌ اتاق‌ تاریک‌ و آرام‌ دراز بکشید. دو عدد بالش‌ در دو طرف‌ سر خود بگذارید تا سرتان‌ تکان‌ نخورد. در صورت‌ امکان‌ بخوابید. صدا ، نور و بوها (خصوصا بوی‌ ناشی‌ از آشپزی‌ و سیگار) را به‌ حداقل‌ برسانید و از مطالعه‌ خودداری‌ کنید. بیمار باید مدتی سعی کند در یک اتاق خالی و تاریک دراز بکشد.

مصرف دارو

زمانی که حس می‌کنید حملات میگرن در شرف وقوع است باید دارو مصرف کنید.برای کاهش درد و تسکین علائم داروهایی از قبیل موارد زیر تجویز می شود که عبارتند از:

- ارگوتامین‌ها (همراه‌ با کافئین‌) به‌ صورت‌ خوراکی‌ ، شیاف ‌ یا استنشاقی‌
- آسپیرین ، استامینوفن یا ایبوپروفن
- ترکیب‌ استامینوفن‌ و کدئین‌
- آنتی‌هیستامین‌ها برای‌ گشاد کردن‌ رگ‌ها
- داروهای‌ ضد استفراغ‌ برای‌ کم‌ کردن‌ تهوع‌ و استفراغ‌
- داروهای‌ تنگ‌ کننده‌ رگها


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس