تومور ژانت سل ستون فقرات(تومور سلول ژانت)بیماری های ستون فقرات

تومور ژانت سل ستون فقرات(تومور سلول ژانت)

تومور ژانت سل چیست؟

تومور ژانت سل نوعی تومور خوش خیم ونادرمفاصل و استخوان ها می باشد که در بین افراد 20تا 40سال و دربین زنان شایع می باشد.این تومورها بدخیم نیستند اما بسیار تهاجمی می باشند، به همین جهت است که مفصل و استخوان با آن استحکام و عظمت می توانند به راحتی بعد ازمدت زمان کوتاهی از بین ببرند.

تومور ژانت سل ستون فقرات

ستون فقرات مجموعه ای از مهره های گردن و مهره های سینه و مهره های کمرو انواع دیسک ها و مفصل می باشند که بروی یکدیگر قرار گرفته اند، تومورهای ژانت سل می توانند درهریک از این سطوح ستون فقرات ظهوریابد.

تومور ژانت سل ستون فقرات

انواع دیگر تومورهای ژانت سل

تومورهای ژانت سل غلاف تاندون
تومورهای ژانت سل دراستخوان
تومورهای ژانت سل بدخیم استخوان

علائم تومور ژانت سل ستون فقرات

بسته به شدت تومور و یا اینکه تومور به مغز و نخاع و یاعصب فشار می آورد یا خیر علائم متفاوت خواهد بود.از جمله علائم کلی این تومورها میتوان به:
-ضعف واختلال حرکتی
-اختلال درعملکرد روده و مثانه
-اختلال عملکرد جنسی
-احساس درد ناحیه از ستون فقرات که دچاراختلال شده است.

تومور ژانت سل ستون فقرات

تشخیص تومورژانت سل

پزشک با انجام معاینات فیزیکی بیمار و بررسی علائم بیماری میتوان به تشخیص این تومور دست یابد.همچنین انجام آزمایش‌های تصویر برداری و عکسبرداری اشعه ایکس وام آرآی و سی تی اسکن می‌توان به تشخیص دقیق این تومور دست پیدا کرد.

درمان تومورژانت سل

هدف از درمان این تومورجلوگیری از آسیب رساندن به ستون فقرات و حذف تومور می باشد. موثرترین وکاربردی ترین روش درمان در انواع تومورها انجام عمل جراحی می باشد،که عمل جراحی عموما به دو صورت کرایوسرجری جهت برداشتن تومور و پرکردن حفره ها بوسیله سیمان انجام می گیرد.
همچنین ممکن است جراحی به صورت کم تهاجی یا تحت عنوان عمل جراحی بسته نیزانجام بگیرد که این جراحی ها عبارتند از:
-کورپکتومی توراسیک (دراین روش جسم مهره برداشته شده و استخوان پیوندی در آن جایگزین می شود)
-میکروجراحی برداشتن تومور
-جراحی تشعشی استروتاکتیک
-لامینکتومی کمر و گردن

جدیدترین مقالات:

جراح دیسک گردن

جراحی تومور ستون فقرات

عوارض تومور ژانت سل

بدلیل مجاورت این تومور به غضروف مفصل آرتروز زودرس از عوارض این بیماری است که حتی با درمان به موقع هم ممکن است در درصد کمی از بیماران نتوان از آن جلوگیری کرد. در درصد ناچیزی از بیماران سلولهای این تومور ممکن است به ریه گسترش یابد که به ندرت لازم است کانون آلوده را با جراحی از ریه خارج کرد. این اتفاق بسیار نادر است. در صورت عودهای تکراری احتمال مهاجرت سلول های این تومور به ریه بیشتر میشود.

عودکردن مجدد تومور ژانت سل

امکان عودکردن تومور ژانت سل وجوددارد لذا مراجعه مرتب و منظم به پزشک تا سه سال بعد از درمان بسیار مهم است. در طول این مراجعت‌ها، پزشک از قسمت‌های مربوط و همچنین قفسه سینه عکسبرداری‌می‌کند تا بروز مجدد تومور در این دوران اطمینان حاصل کند.


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس