جراحی ضایعات عروقی مغزی و کاورنوماعمل های جراحیعمل مغز - brain surgeryعمل ضایعات عروق مغز - surgery for brain vascular lesions

جراحی ضایعات عروقی مغزی و کاورنوما

ضایعه عروقی کاورنوما

کاورنوماها ناهنجاری عروقی غارمانندی می باشند که از خوشه های غیر طبیعی عروق با حباب های کوچک (یا حفره ها) پر از خون تشکیل شده اندوممکن است در فضای مغزانتشار بیابند.
در صورتی که توده های خونی در مغزانتشاربیابند سبب بروزخونریزی مغزی وفشاربه مغزمی شودکه مشکلاتی زیادی از جمله حمله صرعی را برای فرد ایجاد می کند.
اطلاعات اخیر نشان دهنده این است که حدود 25 درصد خطر خونریزی مجدد در طی 5 سال بعد از خونریزی اولیه به سبب عارضه کاورنوما است. این ضایعه عروقی مغز می تواند ازچند میلی متر تا چند سانتی متر متفاوت باشدودربین افراد  20تا40شایع می باشد.

ضایعه عروقی و مغزی کاورنوما

علائم ضایعه عروقی کاورنوما

کاورنوما غالباً علائمی ایجاد نمی کند و شدت و مدت زمان علائم بسته به نوع حفره آن می تواند متفاوت باشد، اما در صورت بروزعلائم می توانند شامل موارد زیر باشند:
-خونریزی مغزی
-حملات تشنجی
-سردرد
-مشکلات عصبی مانند سرگیجه
-بینایی مضاعف یا دوبینی
-اختلال در تعادل و لرزش در اندام ها
-ضعف بی حسی وخستگی
-مشکلات حافظه واختلال در تمرکز
-بروز سکته مغزی

دلایل تشکیل عارضه کاورنوما

در بیشتر موارد ، دلیل واضح و مشخصی وجود ندارد که ضایعه کاورنما به چه علت ظاهر شده است. این بیماری ممکن است گاهی اوقات در خانواده ها اتفاق بیفتد - کمتر از 50 درصد موارد تصور می شودکه این عارضه ژنتیکی هستند.
اما در بیشتر موارد ،کاورنما به طور تصادفی اتفاق می افتند. آزمایش ژنتیکی را می توان برای تعیین دقیق نوع ضایعه عروقی، به این صورت که بوسیله این روش میتوان دریافت که این عارضه بدلایل ژنتیکی و یا به طور تصادفی رخ داده است،انجام داد.
کاورنما همچنین با قرار گرفتن در معرض اشعه مرتبط است ،درصورتی که قبلاً رادیوتراپی مغزی انجام داده اید،احتمال ابتلا به این بیماری بسیار بالا می رود

تشخیص ضایعه کاورنوما

عمدتاً برای تشخیص از ازآنجایی که علائم همیشه مشهود نیستند،ام آرآی و اسکن های مغزی استفاده میشود.بسیاری از افراد حتی پس از انجام اسکن وام آر آی بیماریشان قابل تشخیص نبوده است. تصویربرداری سی تی اسکن یا آنژیوگرافی هم میتواند درتشخیص این ضایعه مغزی کمک کننده باشد. علاوه بر این روش ها از جمله مهم ترین راههای تشخیص برای پی بردن به این بیماری شناسایی کامل علائم و بازگویی آن برای پزشک می باشد.مهم است که علائم خود را از نزدیک کنترل کنید ، زیرا هر علائم جدید ممکن است نشانه دهنده خونریزی باشد.در صورت بروز هرگونه علائم جدید یا بدتر شدن،علائم خود را با پزشک بازگو کنید.

جدیدترین مقالات:

جراح دیسک گردن

ضایعه عروقی و مغزی کاورنوما

درمان ضایعه کاورنوما

درمان توصیه شده برای ضایعه کاورنوما بسته به شرایط فرد و عواملی همچون اندازه ، محل و تعداد آن متفاوت خواهد بود.برخی از علائم این بیماری همچون سردرد وتشنج را میتوان با دارو کنترل کرد.
اما درصورتی که علائم بیماری شدید باشد،دراین صورت درمان های تهاجی تر به میان میاد که این روش ها بسته به نظرپزشک متفاوت خواهد بود.اما میتوان گفت تنها روش درمانی ضایعه کاورنما انجام عمل جراحی است که این عمل توسط جراح مغز و اعصاب وتحت عنوان عمل جراحی کرانیوتومی انجام میگیرد.هدف ازاین جراحی،از بین بردن توده ها وحفره های خونی می باشد.انجام جراحی با ایجاد برش کوچکی در جمجمه و تحت بیهوشی عمومی انجام می گیرد.


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس