نمونه برداری یا بیوپسی از تومور مغزیعمل مغز - brain surgeryعمل تومورهای مغز - surgery for brain tumorsبیماری های مغزیبیماری های دستگاه عصبی مرکزیبیماری های نخاعی دستگاه عصبی مرکزی

نمونه برداری یا بیوپسی از تومور مغزی

تومورهای مغزی

در تومور های مغزی ، سلول های مغزی به شکل بی رویه ای شروع به تقسیم و تکثیر می کنند و باعث ایجاد تومور در مغز می شوند. تومورهای مغزی چه خوش خیم چه بدخیم همگی خطرناک هستند و بارشد و تکثیر توده سبب آسیب به بافت های مغز می شوند.ب همین جهت هرچه سریعتر باید به تشخیص و درمان این تومورها اقدام کرد.

تشخیص تومورمغزی 

هنگامی که بیمار به پزشک مراجعه می کند، پزشک متخصص با روش های زیر می تواند تومور مغز را به طور قطعی تشخیص دهد.
مرحله اول در تشخیص انواع بیماری ها بررسی علائم و معاینه فیزیکی بیمار می باشد،درصورتی که پزشک به سرطان مشکوک شود ممکن است بیمار را به انجام برخی آزمایشات و تست های تصویر برداری هدایت کند.
انجام عکس های رادیولوژی ،سی تی اسکن مغزی و انجام ام آر آی از جمله روش هایی که هستند که جهت تعیین دقیق توموربکار گرفته می شود.
هنگامی که تشخیص تومور در مغز فرد قطعی شد، برای تشخیص جنس بافت ونوع تومور، انجام بیوپسی ضروری می باشد.

تشخیص تومور مغزی

نمونه برداری یا بیوپسی تومور مغزی

پزشک پس از اطمینان از تشخیص تومور جهت بررسی بافت تومور اقدام به نمونه برداری از تومور خواهد کرد که در نمونه برداری از تومور ،پزشک با روشهای مختلفی قسمت کوچکی از تومور را برداشته و برای بررسی به متخصص آسیب شناسی فرستاده ومتخصص پاتولوژیک پس از بررسی نمونه ،نوع تومور و نوع بافت و شدت تومور از نظر بدخیمی و خوش خیمی به پزشک مغز واعصاب جهت تعیین بهترین روش درمانی ارائه می دهد.

انواع بیوپسی تومور مغزی

بیوپسی به کمک سوزن

این روش برای تومورهایی که در مناطق حساس قرار دارند انجام می شود.جراح مغز و اعصاب قبل از انجام عمل جراحی با ایجاد سوراخ کوچکی در جمجمه بوسیله دستگاه استریوتاکسیک اقدام به برداشتن تومور خواهد کرد.در این روش از ام آر آی یا سی تی اسکن جهت هدایت سوزن به جمجمه استفاده می شود.

تشخیص تومور مغزی

بیوپسی از طریق جراحی

این روش عموما در انجام عمل جراحی کرانیوتومی انجام می شود ،دراین روش پس از بازکردن جمجمه جراح اقدام به برداشتن تومورخواهد کرد تا بابررسی تومور توسط آسیب شناس بتوان به روند درمان بیماری ادامه داد.

بیوپسی از مایع مغزی نخاعی ستون فقرات

این روش با بیهوشی موضعی انجام می‌شود. برای این کار پزشک از یک سوزن بلند و نازک استفاده می‌کند تا از قسمت پایینی ستون فقرات مقداری از این مایع را بردارد.پس از پزشک مایع مغزی ونخاعی را به آزمایشگاه فرستاده تا مورد بررسی کامل قرار بگیرد.

جدیدترین مقالات:

جراح دیسک گردن

دیگر کاربردهای بیوپسی مغز

علاوه بر تومورهای مغز،به کمک این روش میتوان انواع بیماریهای مغز و نخاع را شناسایی کرد که عبارتند از:
-شناسایی عفونت های مغزی از جمله آنسفالیت
-بیماری آلزایمر
-بیماری ام اس

تشخیص تومور مغزی

عوارض بیوپسی تومور مغز

نمونه‌برداری از توموز مغزی عملی بسیار کم خطر و ایمن است و مزایای آن بسیار بیش از خطرات آن می باشد،اما در مواردی ممکن است با خطراتی همراه باشد که عبارتند از:
-خونریزی بیمارحین و پس از بیوپسی
-عفونت در ناحیه که بیوپسی انجام شده 
-کبودی و تورم در ناحیه نمونه برداری


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس