سندروم مویا مویا (اختلال عروق مغزی)عمل مغز - brain surgeryعمل ضایعات عروق مغز - surgery for brain vascular lesions

سندروم مویا مویا (اختلال عروق مغزی)

سندروم مویامویا چیست؟

مویا مویا درزبان ژاپنی به معنای ابری از دود می باشد که به شکل ظاهری این دسته از مجاری خونی اشاره دارد که نمیتواند خون و اکسیژن لازم را به مغز برساند و در نتیجه سبب آسیب موقتی یا دائمی به مغز می شود.بیماری مویا مویا بیماری نادری است که در آن شریان ها واقع در مغز دچار اختلال شده و باعث کاهش جریان خون به مغز خواهد شد.

 سندوم مویا مویا

علائم سندروم مویا مویا

این سندروم هم در کودکان وهم دربزرگسالان ایجاد می شود که بسته به سن بیمارعلائم آن نیزهم متفاوت خواهد بود که از مهم ترین علائم میتوان به :
-سردرد
-ضعف و بی حسی
-فلج در ناحیه صورت ،دست وپاها
-اختلالات بینایی
-زبان پریشی
-درکودکان تاخیردررشد
-حرکات غیرارادی
-تشنج

دلایل سندروم مویا مویا

چون بیماری مویامویا بسیار نادر است و اطلاعات کافی درباره دلایل و علل آن در دست نیست،و این که چه عاملی سبب ابتلا به آن می شود نیزهنوز کاملاً شناخته نشده است.اما برخی عوامل احتمال این بیماری را بالاتر می برند از جمله این عوامل میتوان به جنسیت و نژاد و ژنتیک اشاره کرد وهمچنین ارتباط این سندرم با برخی اختلالات همچون نوروفیبروماتوز و کم خونی داسی شکل نیز مشخص شده است.

سندوم مویا مویا

عوارض سندروم مویا مویا

سبب بروزسکته مغزی خفیف
برآمدگی یاآنوریسم مغزی
خونریزی مغزی
تحت تاثیر قرار دادن عملکردمغز
کندی و ناتوانی درادراک

تشخیص سندروم مویا مویا

برای تشخیص سندروم مویا مویا، پزشک متخصص علائم و سابقه‌ی این بیماری را در شما و خانواده‌تان بررسی می‌کند. وی شما را معاینه می‌کند و ممکن است تست‌هایی را برای تشخیص بیماری مویا مویا و هر گونه مشکل زمینه‌ای توصیه کند. این تست‌ها عبارتند از:
- ام آر آی (تصویربرداری رزونانس مغناطیسی)
- سی تی اسکن (توموگرافی اسکن کامپیوتری)
- آنژیوگرافی مغزی
- سونوگرافی داپلر از داخل مغز
- انجام نوار مغزی
- توموگرافی

سندوم مویا مویا

 

درمان سندروم مویا مویا

هدف از درمان، کاهش علائم، بهبود جریان خون شما و کاهش خطر بروز مشکلات و عوارضی جدی مانند سکته‌ی مغزی ناشی از کاهش جریان خون به مغز، خونریزی مغزی (هموراژ داخلی مغز) یا مرگ می‌باشد. که از جمله راههای درمان این سندروم عبارتنداز:

جدیدترین مقالات:

جراح دیسک گردن

مصرف دارو

باکمک دارو میتوان از خطربروزسکته مغزی جلوگیری کردوحملات تشنجی را نیز کاهش داد،از جمله داروها میتوان به داروهای ضد تشنجی ،داروهای رقیق کننده خون داروهای بلوک کننده کانال کلسیم اشاره کرد.

عمل جراحی

درصورتی که علائم بیماری بدتر شودویا به مصرف دارو پاسخ مثبتی ندهد،انجام عمل جراحی از جمله مهم ترین راههای درمان این بیماری خواهد بود که در عمل جراحی بازسازی عروق، جراح شریان‌های مسدود را به عروق کناری انشعاب می‌دهد تا به جریان خون به مغز شما بازگردد. ممکن است پزشک از عمل‌های مستقیم یا غیرمستقیم برای بازسازی عروق یا ترکیبی از هر دو استفاده کند.


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس