راههای درمان فلج مغزیعمل مغز - brain surgeryعمل اختلالات تشنجی و حرکتیبیماری های مغزی و نخاعی اطفال

راههای درمان فلج مغزی

فلج مغزی

فلج مغزی به دسته ای از بیماری های ناتوان کننده گفته می شود که سبب بروز ناتوانی های حرکتی و مغزی در کودک خواهد شد عوامل مختلفی سبب بروز این عارضه می شودکه شایع ترین نوع فلج مغزی به فلج اسپاستیک معروف است که حدود 70تا80درصد کودکان مبتلا به این عارضه از این نوع می باشند.علائم اولیه فلج مغزی قبل از سه سالگی ظاهر شده و نوزاد مبتلا به فلج مغزی در مقایسه با کودکان معمولی ،کندتر به مراحل رشدی خویش از قبیل غلتیدن، نشستن، چهار دست‌وپا رفتن، لبخند زدن و … دست پیدا می‌کند.

فلج مغزی

عوارض فلج مغزی

ناتوانی دائمی حرکتی
نقص در هماهنگی و تعادل بدن
حرکت غیرارداری
اختلال در مهارت های ادراکی و حسی
سفتی و انقباض عضلات
ناتوانی در برقراری ارتباط

تشخیص فلج مغزی

اغلب کودکان مبتلا به فلج مغزی در همان سال های اول زندگی اختلال ایجاد شده تشخیص داده می شود.اما درمورادی نیز ممکن است علائم کودک بسیار خفیف و نامشخص باشد،دراین صورت تشخیص کمی با مشکل همراه خواهد بود که در این مواقع استفاده ازتست ها و آزمایشات کمک زیادی به درمان این اختلال خواهد کرد.این تست ها عبارتند از:
-سونوگرافی از جمجمه (مشاهده ساختار درونی مغز)
-انجام سی تی اسکن (جهت مشاهده ساختار مغز و نواحی آسیب دیده)
-ام آرآی (بوسیله آن میتوان محل آسیب را به طور کامل مشخص کرد)

تشخیص فلج مغزی در زمان بارداری

درمان فلج مغزی

درمان فلج مغزی برحسب شدت بیماری متفاوت خواهد بود وبا همکاری پزشکان مختلف انجام میگیرد از جمله مهمترین راههای درمان این اختلال عبارتند از:

کنترل فلج مغزی با دارو

جهت کنترل انقباض عضلات از داروهای خوراکی همچون دیازپام ،دانترولن سدیم،تیزانیدین استفاده می شود که اولین اقدام جهت درمان فلج مغزی در کودکان می باشد.برخی داروهای تزریقی همچون تزریق بوتاکس (سم بوتولونیومم توکسین )نیزاز دیگر داروها منقبض کننده عضلات می باشد.

کمک های حمایتی به کوک مبتلا به فلج مغزی

استفاده از وسایل کمکی همچون کامپیوتر ،برخی نرم افزارها و کتابهای تصویری و صوتی کمک زیادی در افزایش توانایی ارتباطی و یادگیری بیماری دارد.

فیزیوتراپی

یکی از اصلی ترین و مهم ترین بخش های درمان بیماری فلج مغزی مراجعه به فیزیوتراپ وانجام تمرینات مقاوتی و قدرتی خاص که توسط فیزیوتراپ انجام میگرید.این تمرینات علاوه برافزایش قدرت عضلانی کودک از بروز انقباضات عضلانی جلوگیری خواهد کرد.

بریس های طبی

استفاده از بریس های مخصوصی که جهت بهبودی و کشش عضلات و انقباض عضلات بکار میرود.

برنامه توانبخشی درکودکان مبتلا به فلج مغزی

 تحریک الکتریکی

استفاده از تحریک الکتریکی یا الکتروتراپی می تواند کمک زیادی به انجام حرکات خاص در طول روز بکند.

جدیدترین مقالات:

جراح دیسک کمر

کاردرمانی وگفتاردرمانی

کاردرمانی کودک با انجام کارهای هنری و انجام فعالیت های ورزشی سعی می شود بیماری فعالیت هایی را انجام دهد تا توانایی های فیزیکی شناختی او افزایش یابد.
در گفتار درمانی به کودک کمک می شود که به نحوه صحیحی و واضحی صحبت کند و به راحتی بتواند با دیگران ارتباط برقرار کند.

جراحی فلج مغزی

جراحی به منظورکاهش اثر سفتی عضلانی برای ستون فقرات، لگن و پاهای کودک مبتلا به فلج مغزی یکسری جراحی های ستون فقرات و بافت نرم برای او انجام شود. زمانی که رشد کودک متوقف شود از روش درمانی جراحی استخوانی به منظور وضعیت دهی صحیح به استخوانهای فرد مبتلا به فلج مغزی نیز ممکن است استفاده شود.گاهی اوقات متخصصین مغز و اعصاب ممکن است ریشه های عصبی که کنترل انقباض عضلانی را بعهده دارند را نیز جراحی نماید. در این روش که ریزوتومی انتخاب پشتی نامیده می شود هدف کاهش سفتی عضلانی می باشد.


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس