تومورهای اعصاب محیطی اعصاب محیطی - peripheral nerve surgeryبیماری های دستگاه عصبی محیطی

تومورهای اعصاب محیطی

تومورهای عصبی 

تومورهای اعصاب محیطی نوعی ازتومورها هستند که از سلول های عصبی محیطی تشکیل می شوند.این تومورها در نزدیکی بافت عصبی که پیام ها از مغز به سایر نقاط بدن می فرستند رشد می کنند.این تومورها میتواند درهرجای بدن تشکیل شده و سبب بروز آسیب های عصبی و درد واختلال در عملکرد مغز شوند.

تومور عصبی 

انواع تومورهای اعصاب محیطی

تومورهای اعصاب محیطی را براساس محل رشد توموربه دودسته تومورهای درونی و تومورهای بیرونی تقسیم بندی میکنند،که این تومورها عبارتنداز:
-اکوستیک نروما
-تومور دسموئید
-تومور های بدخیم غلاف اعصاب محیطی
-توموهای خوش خیم اعصاب محیطی
-نوروفیبروما
-نوروفیبروماتوز
-شوانوما

دلایل بروزتومورهای اعصاب محیطی

دلایل اصلی بروزاین تومورها هنوز به وضوح روشن نیست اما برخی معتقدند که احتمال دارد این تومورها ناشی از بیماریهای ارثی همچون نوروفیبروماتوز نوع 1و2 وبیماری شوانماتوز باشد و یا در مواردی نیز ممکن است در اثر اختلال در عملکرد ژن ها ویا آسیب دراثرجراحی ایجادشده باشد.قرار گیری در معرض پرتوها خطر ابتلا به تومورهای اعصاب محیطی را تا چندین برابر درفرد افزایش می دهد.

علائم تومورهای اعصاب محیطی

این تومورها تاثیرمستقیمی برروی اعصاب و رگها خونی و بافت های نزدیک به تومور خواهند گذاشت.به همین جهت این تومورها بسته به محل بروزتومور و بافتی که درآن رشد می کند ،به انواع مختلفی تقسیم میکنند که عبارتنداز:
-احساس درد و مورمور شدن ناحیه مورد تاثیر
-احساس ضعف وبی حسی
-ازبین رفتن کارایی ناحیه تحت تاثیر
-تورم وبرآمدگی درزیرپوست
-اختلال در تعادل
-سرگیجه

تومور غلاف عصبی

راههای تشخیص تومورهای اعصاب محیطی

تشخیص تومورهای اعصاب محیطی از طریق روش های :
-بررسی و معاینه عصبی
-عکس برداری به کمک آزمایشات تصویربرداری همچون ام آرآی،سی تی اسکن وتوموگرافی
-نمونه برداری از بافت تومور

درمان تومورهای عصبی محیطی

درمان این تومورها بستگی به نوع تومورو اینکه کدام عصب ها و بافت ها درگیر کرده است دارند.که از جمله مهم ترین راههای درمان این تومورها عبارتنداز:

بررسی ونظارت همیشگی بر تومور:

درصورتی که تومورهای شما کوچک باشد.وبه آهستگی رشد کند ویا در محلی قرار داشته باشد که جراحی تومور آسیب بیشتری به فرد وارد می کند،دراین صورت نظارت و بررسی تومور،بهترین گزینه درمانی خواهد بود وپزشک بررسی های منظم را انجام می دهید و ممکن است هر چند ماه یکبار CT یا MRI را تکرارکنید تا ببینید آیا تومور شما رشد می کند یا خیر.

جدیدترین مقالات:

جراح دیسک کمر

جراحی تومورهای عصبی

عمل جراحی

هدف جراحی حذف کامل تومور بدون آسیب رساندن به بافت سالم و اعصاب است. جراحان تا حد ممکن هر چه بتوانند از تومور خارج می کنند.عمل جراحی به محل و اندازه تومور بستگی دارد که جراح با بررسی چنین عواملی بهترین نوع جراحی را بکار میبرد.این جراحی به کمک میکروسکوپ های با قدرت بالا انجام میگرد،تا بدین وسیله بتوان تومور را از بافت سالم تشخیص داد.

جراحی تابشی استریوتاکتیک

این روش جراحی به کمک چاقوی اشعه گاما،جراح برای انجام این عمل پرتوهای گاما را بدون برش به تومور می‌تاباند.از این روش برای درمان برخی تومورهای عصبی درون یا اطراف مغز پیشنهاد می شود.


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس