تومورهای بدخیم غلاف عصبیبیماری های مغزی

تومورهای بدخیم غلاف عصبی

نوروفیبروسارکوما یا تومورهای غلاف عصبی

اعصاب محیطی پیام های مغز را دریافت کرده به دیگر نقاط بدن منتقل می دهند.تومورهای غلاف اعصاب محیطی درامتداد هریک از اعصاب محیطی ایجاد می شوندوجزو تومورهای اعصاب محیطی به حساب می آیند.این نوع سرطان را نوروفیبروسارکوما می نامند.که به عنوان تومورهای سرطانی بافت نرم شناخته می شود.این تومورها عموما در بافت های عمقی بازو،پا و تنه ایجاد میشود.و سبب درد و ضعف در این نواحی خواهند شد.

تومور غلاف عصبی

علائم تومورهای بدخیم غلاف عصبی

-درد و بیحسی در ناحیه درگیر تومور
-ضعف و اختلال کارکرد ناحیه ای از بدن که درگیر تومور شده است
-بروز برآمدگی وتوده برجسته در زیر پوست

راههای تشخیص تومورهای بدخیم غلاف اعصاب محیطی

برای تشخیص تومورغلاف عصبی محیطی، پزشک ممکن است از علائم و نشانه های شما، تاریخچه پزشکی شما، و معاینات فیزیکی و عصبی استفاده کند. همچنین ممکن است جهت تشخیص دقیق تومور انجام برخی آزمایشات و تست ها از قبیل موارد زیر را به شما توصیه کند که این تست ها عبارتنداز:
تصویربرداری ام آرآی: این تصویربرداری با استفاده از امواج رادیویی و مغناطیسی برای تولید جزئیات دقیق و سه بعدی از اعصاب و بافت اطراف آن است،انجام می شود.

توموگرافی کامپیوتری یا CT:

یک اسکنر CTدر اطراف بدن چرخش می کند تا یک سری از تصاویر را ضبط کند. یک رایانه از تصاویر استفاده می کند تا محل دقیق تومور عصبی محیطی شما را ببیند تا پزشک شما بتواند تاثیر آن را بر شما تشخیص دهد.

الکترومیوگرافی:

برای این آزمایش، دکتر شما سوزن های کوچک را در عضلات شما قرار می دهد، بنابراین دستگاه الکترومیوگرافی می تواند فعالیت الکتریکی در ماهیچه شما را در هنگام سعی در حرکت آن ثبت کند.

تشخیص تومور غلاف اعصاب

بیوپسی تومور :

اگر آزمایشات تصویربرداری یک تومور عصبی را شناسایی کند، پزشک شما ممکن است نمونه کوچکتری (بیوپسی) را از تومور شما برای تجزیه و تحلیل بردارد. بسته به اندازه و مکان تومور، ممکن است در طی بیوپسی شما نیاز به بیهوشی موضعی یا عمومی داشته باشید. گاهی اوقات این تنها راه تعیین این است که آیا تومور سرطانی است یا نه.

بیوپسی عصبی:

اگر وضعیتی نظیر نوروپاتی پیشرفته محیطی یا بزرگ شدگی اعصاب که شبیه تومورهای عصبی هستند داشته باشید، پزشک شما ممکن است بیوپسی عصبی را برای شما در نظر بگیرد.

درمان تومورهای بدخیم غلاف اعصاب محیطی

جراحی تومور بدخیم

ممکن است برای برداشتن تومورهای اعصاب محیطی به جراحی نیاز باشد. هدف از انجام جراحی، برداشتن کامل تومور بدون آسیب رساندن به اعصاب و بافت‌های سالم است. اگر انجام آن ممکن نشد، جراح سعی می‌کند هر مقدار از تومور را که می‌تواند بردارد.تکنیک‌ها و ابزارهای جدید به جراح اجازه می‌دهد به تومور در محل‌هایی که به نظر غیر قابل دسترس هستند، دسترسی پیدا کند. میکروسکوپ‌های قوی که در میکروجراحی‌ها استفاده می‌شود تشخیص دقیق‌تر تومور از بافت‌های سالم را ممکن کرده است. پزشک همچنین می‌تواند رفتار عصب را در هنگام جراحی زیر نظر بگیرد که در محافظت از بافت‌های سالم موثر است.بسته به اندازه و محل تومور اعصاب محیطی، جراح می‌تواند سبب تخریب و از کار افتادن عصب شود. این خطر بسته به اندازه و محل قرار گرفتن تومور و عملکرد جراح دارد. برخی تومورها رشد معکوس دارند.

جدیدترین مقالات:

جراح دیسک کمر

جراحی غلاف عصبی

رادیوتراپی وشیمی درمانی

گاهی تومور بدون وارد شدن آسیب به بافت و اعصاب سالم اطراف، قابل برداشت نبوده که در این موارد، سایر درمان‌ها توصیه می‌گردد ویا درصورتی که نتوان به کمک جراحی تومورها رابه طورکامل خارج کرد.دراین صورت ممکن است پس از عمل رادیوتراپی و شیمی درمانی نیز برای بیمار تجویز شود .


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس