جراحی آبسه مغزیعمل مغز - brain surgeryبیماری های مغزی

جراحی آبسه مغزی

آبسه مغزی

در صورتی که میکروب ها یا قارچ های بیماری از طریق خون یا به دلیل مجاورت با يك كانون عفوني مانند گوش يا سينوس ها وارد مغز شود سلولهاي سيستم ايمني به آن حمله مي‌كنند. اين واكنش ايمني باعث تجمع مايع در آن محل و تشكيل بافتي در اطراف آن مي‌شود. تجمع باكتري هاي مرده و گلبولهاي سفید،تشكيل مايعي چركي را در محل ميدهند. اين كانون عفوني بتدريج بزرگ شده و به شكل يك توده باعث فشار به مغز مي‌شود.به تجمع چرک های ناشی از عفونت میکروبی یا قارچی درون بافت مغز آبسه مغزی می گویند.

جراحی آبسه مغزی

راههای تشخیص آبسه مغزی


انجام ام آرآی
انجام سی تی اسکن
نمونه برداری از آبسه مغز
بررسی آزمایشگاهی نمونه از نظر عفونت های میکروبی و قارچی

درمان آبسه مغزی

آبسه مغز یک وضعیت خطرناک برای فرد مبتلا می باشد که کلید درمان آبسه مغزی تشخیص زود هنگام ودرمان سریع می باشد که فرد مبتلا به آبسه مغزی هر چه سریعتر باید بستری شده و فشار وارد به مغز را کاهش داد از مهم ترین روش های درمان آبسه مغزی عبارتنداز:

دارو درمانی

تجویز دارو در درمان آبسه مغزی در شرایط زیر صورت می گیرد:
آبسه کوچکتر از2سانتی در مغز
آبسه عمیق در داخل مغز
وجود مننژیت همراه با آبسه مغزی
وجود هیدروسفالی با آبسه مغزی
درصورتی که یکی از شرایط بالا برای آبسه وجود داشته باشد، پزشک با تجویز داروهای آنتی بیوتیک و داروهای ضد قارچی به درمان آبسه مغزی می پردازد.

تشخیص آبسه مغزی

جراحی آبسه مغزی چه زمانی ضرورت می یابد؟

آبسه مغزی که بزرگتر از 2سانتی متر باشد و فشار زیادی به مغز وارد می شود.
آبسه مغزی در معرض خطر پارگی در داخل جمجمه
آبسه مغزی که حاوی مقادیر زیاد گازهایی باشدکه از باکتری ها تولید می شود.

جراحی آبسه مغزی

جراحی حذف آبسه با هدف تخلیه آبسه و کاهش فشار ایجاد شده بر جمجمه انجام میگیرد؛جراحی آبسه مغزی شامل:

بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:

جراح مغز

آسپیراسیون یا کشیدن آب مغز:

در روش آسپیراسیون یک سی تی اسکن روی آبسه مغزی قرار داده می شود، سپس یک سوراخ کوچک روی جمجمه ایجاد شده و چرک را از آنجا خارج می کنند. پس از تخلیه کامل آبسه مغزی مجدد سوراخ جمجمه بسته می شود.

جراحی آبسه مغزی

جراحی کرانیوتومی :

جراحی کرانیوتومی عملی است که در آن قسمتی از استخوان جمجمه جهت دسترسی راحتتر به بافت مغز برداشته می شود؛جراحی کرانیوتومی در مواردی که نتوان به کمک آسپیراسیون به درمان آبسه پرداخت و یا آبسه مجددا عود کند، بکار می رود. برای حذف چرک از مغز، جراح با برداشتن جمجمه و به کمک دستگاه سی تی اسکن به آبسه دست خواهد یافت و سپس از این طریق میتواند چرک آبسه را تخلیه ویا آبسه را به طور کامل بردارد.جراحی کرانیوتومی سه ساعت به طول می انجامد که بعد این جراحی ، بیمار به مدت چند هفته در بیمارستان بستری خواهد شد تا بدن به طور کامل تحت مراقبت و بهبودی قرار بگیرد.


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس