جراحی تومورهای نخاععمل ستون فقرات - spinal surgeryعمل تومورهای مغز - surgery for brain tumorsعمل نخاعدستگاه عصبی مرکزی

جراحی تومورهای نخاع

تومورهای نخاع

تومورهای نخاعی، توده های غیر طبیعی هستند که داخل و یا اطراف طناب نخاعی قرار گرفته اند. خود این تومورها به دو دسته تومورهای خوش خیم و بدخیم تقسیم می شود که هر چه سریعتر باید به درمان این نوع تومورها اقدام کرد؛ زیرا تومورهای نخاعی زندگی بیمار را تهدید می کند و میتواند باعث معلولیت دائمی بیمار شود. همچنین تومورهای نخاعی ممکن است قسمت هایی از ستون فقرات را تحت تاثیر قرار دهید که این قسمت ها عبارتنداز:

تومورهای موجود در داخل طناب نخاعی
قرار گیری موجود بروی مهره های ستون فقرات

جراحی تومورهای نخاعی

علائم تومورهای نخاع

علائم تومور بسته به محل و نوع آن متفاوت می باشد؛ علائم تومورهای نخاعی شامل:

کمردرد شدید و دائم
کمردردهای بی دلیل و بدون انجام فعالیت
کمردردی که ممکن است به دیگر نقاط بدن نیز کشیده شود
بی حسی یا ضعف در ناحیه دست ها و پاها
اختلال در راه رفتن و تعادل فرد
از دست دادن قدرت لامسه و کاهش حساسیت به درد ، گرما و سرما
بی اختیاری ادرار و مثانه

انواع تومورهای نخاعی

شوانوما
نوروفیبروما
مننژیوم
گلیوما
کوردوما
اپندیوما
استروسیتوم

تومورهای نخاع

راههای درمان تومورهای نخاعی

جراحی بسته تومورهای نخاعی

به کمک این روش درمانی میتوان بدون ایجاد برشی در پوست نسبت به حذف کامل تومور اقدام کرد. یکی از روش های جراحی تومورهای نخاعی شامل آمبولیزاسیون می باشد. آمبولیزاسیون یک عمل پیش از جراحی است. هدف از انجام این عمل پیشگیری از خونریزی عروق تغذیه کننده تومورها می باشد. پزشک برای پیشگیری از خونریزی به کمک تجهیزات مخصوصی اقدام به بستن این عروق تغذیه کننده می کنند. برای انجام این جراحی، جراح از یک کاتتر برای انتقال سیم پیچ، بالن، استنت یا چسب به محل رگ مورد نظر فرستاده می شود.

جراحی تومورهای نخاعی

تومورهای نخاعی به دلیل قرار گیری در بخش حساس دستگاه عصبی مرکزی، امکان آسیب دائمی به نخاع و اعصاب اطراف آن بسیار زیاد است. اما در صورتی که تومورهای نخاعی بزرگ شده باشند عمل جراحی ضرورت می یابد. خوشبختانه امروزه با پیشرفت تکنیک ها و ابزارها این امکان به جراح مغز و اعصاب داده شده است که عمل جراحی را به کمک میکروسکوپ انجام دهند تا کمترین آسیب به بافت های سالم نخاع وارد شود. از جمله گزینه های جراحی شامل:

دکمپرشن مهره های ستون فقرات

منظور از دکمپرشن، کوچک کردن، برداشتن کامل یا جزئی از تومور میباشد که به کمک این جراحی میتوان فشار را از روی نخاع و ریشه های عصبی برداشت. در این روش از امواج صوتی جهت شکستن تومورها استفاده می شود و پس از آن تومورها و بافت های باقیمانده را از طریق جراحی برداشته می شود. همچنین، در این روش جراحی به منظور به حداقل رسیدن آسیب عصبی، از الکترودهایی برای تست کردن عصب های مختلف ستون فقرات استفاده می شود.

بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:

جراح مغز

جراحی تومورهای نخاعی

 کیفوپلاستی یا ورتبروپلاستی ستون مهره ها

در صورتی که تومورهای نخاعی با فشاری که برروی مهره ها وارد می کند سبب شکستگی مهره های ستون فقرات شود. انجام عمل جراحی ورتبروپلاستی یا کیفوپلاستی جهت تثبیت شکستگی مهره ها بکار گرفته می شود.

پرتودرمانی

پرتو درمانی به کم کردن میزان آسیب بافتی و انجام درمان موثرتر کمک می کند. از این روش برای درمان تومورهایی که انجام عمل جراحی برا آنها غیر ممکن است و یا تومورهایی که بعد از عمل جراحی همچنان باقی مانده اند بکار می رود.

شیمی درمانی

یکی از روش های درمانی برای اغلب سرطان ها، شیمی درمانی است که به کمک این روش میتوان هم سلول های سرطانی را از بین برد و از رشد آنها جلوگیری کرد. از آنجایی که شیمی درمانی و پرتو درمانی سبب التهاب درون نخاع می شود. پزشکان ممکن است داروهای کورتیکواستروئیدها را برای بیماران تجویز نماید تا از تورم پس از عمل و عوارض شیمی درمانی پیشگیری نمایند.


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس