بارداری ، کمر درد و سیاتیکبیماری های ستون فقرات

بارداری ، کمر درد و سیاتیک

متاسفانه ممکن است لذت بارداری تحت الشعاع کمردرد و سیاتیک قرار گیرد.

چه اولین یا پنجمین فرزند شما باشد ، موارد زیادی وجود دارد که باید انتظار داشته باشید و آماده آنها شوید. متأسفانه ، هیجان مادر شدن می تواند تحت الشعاع کمردرد و سیاتیک قرار گیرد. تعداد زنانی که کمردرد مربوط به بارداری را تجربه می کنند بسیار متفاوت است و ممکن است علائم در برخی از آنها ایجاد شود. برای کمک به شما در پیشگیری یا تسکین کمردرد ناشی از سیاتیک ، پاسخی در مورد اینکه چرا علائم اغلب ایجاد می شوند و آنچه برای سهولت در ماه های آینده انجام دهید ارائه شده است.

 

چگونه بارداری باعث کمر درد و سیاتیک می شود؟

همانطور که می دانیم تغییرات در بدن در طول دوران بارداری چیزی فراتر از تغییر وضعیت ظاهری است.

  1. برای اکثر خانم ها افزایش وزن کاملا رایج است. افزایش وزن بدن و فشار هنگام خم شدن باعث فشار به دیسک در کمر می شود. درد کمر و پا (به عنوان مثال ، سیاتیک ، که به آن رادیکولوپاتی کمر نیز گفته می شود) از مشکلات رایج است.
  2. افزایش وزن ممکن است باعث سندرم پیریفورمیس و سیاتیک شود. عضلات پیریفورمیس (واقع در باسن) به حرکت ران کمک می کنند. سندرم پیریفورمیس می تواند هنگامی ایجاد شود که عضله عصب سیاتیک را که از طریق باسن به داخل ران می رسد فشرده کند.
  3. آنچه ممکن است فوراً آشکار نشود این است - با بزرگ شدن رحم ، مرکز ثقل بدن تغییر می کند. گاهی اوقات ، با گسترش رحم در داخل لگن ، اعصاب نخاعی در ستون فقرات کمری و خاجی (کمر) که عصب سیاتیک را تغذیه می کنند ، فشرده و تحریک می شوند. این یکی دیگر از دلایل کمردرد و سیاتیک است.
  4. به علاوه ، هورمون ها در حال فعالیت هستند. به ویژه رلاکسین ، هورمونی که رباط های لگن را شل می کند و به آماده شدن بدن مادر برای زایمان کمک می کند. رلاکسین همچنین باعث شل شدن رباط های سایر قسمت های بدن ، اما بیشتر مفاصل لگن ، کمر و زانوها می شود. دانستن این موضوع هنگام ورزش یا بلند کردن اشیا مهم است زیرا در طول مشکلات مربوطه به سرعت نمایان می شوند. به آرامی حرکت کنید ، و از حرکات ناگهانی خودداری کنید.

 

چه باید کرد

  1. برای کنترل وزن بدن با پزشک متخصص، ماما یا ارائه دهنده خدمات بهداشتی مشورت کنید.
  2. اگر کمر درد ایجاد شد ، با پزشک متخصص، ماما یا ارائه دهنده خدمات بهداشتی صحبت کنید.
  3. به حالت بدنی خود توجه کنید! صاف بایستید ، شانه ها به عقب ، باسن جمع شده و از خم شدن به عقب خودداری کنید.
  4. از یک بالش استفاده کنید - مانند یک بالش با اندازه استاندارد یا بالش بدن برای راحتی خواب. یک بالش را می توان بین زانوها و زیر شکم برای حمایت قرار داد.
  5. یوگا قبل از زایمان به کشش عضلات کمک می کند ، به شما در حفظ انعطاف پذیری ، بهبود تعادل و گردش خون و رفع فشار کمک می کند. نفس عمیق قسمت عظیمی از یوگا و دارای مزایای زیادی برای مادران است. یادگیری نحوه تنفس عمیق و آرامش می تواند در دوران زایمان نیز کمک کند. همراه با ورزش های قلبی عروقی ساده مانند پیاده روی و یا شنا ، این فعالیت ها می توانند وزن شما را تحت کنترل و فرم بدن را حفظ کنند. از پزشک یا ارائه دهنده خدمات درمانی خود بپرسید که آیا این تمرینات برای شما مناسب است یا خیر!
  6. ماساژ قبل از تولد ممکن است به تسکین درد و فشار کمک کند. ماساژ درمانگر هایی که در ماساژ قبل از زایمان آموزش دیده اند می توانند منبع تسکین درد در دوران بارداری و زایمان باشند. این نوع ماساژ اضطراب را کاهش می دهد (به ثبات سطح هورمون کمک می کند) ، کمردرد ، درد لگن و ران ، گردش خون و هضم را بهبود می بخشد و به کاهش خستگی کمک می کند.
  7. دوش آب گرم یا حمام به کاهش کمردرد کمک می کند. با این حال ، مادران باردار باید از مصرف برخی روغنهای معطر (رایحه درمانی ، شمع) مانند ریحان ، ارس ، نعناع فلفلی ، رزماری پرهیز کنند. برخی روغن ها می توانند باعث انقباض شوند.
  8. طب سوزنی یک روش درمانی جایگزین برای درمان کمر درد و سیاتیک است. سوزن های یکبار مصرف استریل و نازک مو در نقاطی از بدن قرار می گیرند. کانالهای انرژی این تئوری است که سوزن ها برای آزاد کردن جریان چی برای بهبودی بدن کار می کنند.

 

اشاره گرهای ارگونومیک: در محل کار ، خانه و اوقات فراغت

مادران باردار باید از حالت هایی که فشار شدید به بدن وارد می کند مانند برداشتن اشیاء سنگین و کارهای تکراری - به ویژه در سه ماهه سوم پرهیز کنند. در اواخر بارداری ، بدن یک زن در چالش برانگیزترین حالت خود است.

عضلات کمر و پاها برای حفظ تعادل بیشتر کار می کنند. ایستادن یا راه رفتن ساده می تواند یک چالش باشد. تورم افراطی معمول است. استراحت و  بالا بردن پا مفید است.

یک صندلی با طراحی ارگونومیک و قابل تنظیم با پشتیبان کمر پشتی و استراحت پا می تواند نشستن بر روی میز کار را راحت تر کند. وضعیت را اغلب در نشستن و ایستادن مرتب تغییر دهید.

اگر کار شما نیاز به نشستن دارد ، برای راه رفتن به طور دوره ای استراحت کنید. پیاده روی با افزایش گردش خون به کاهش تورم کمک می کند.

امیدوارم شما یکی از معدود مادران بارداری باشید که بارداری بدون درد کمر یا سیاتیک دارد. به یاد داشته باشید - اگر کمردرد و /یا سیاتیک شروع شد ، ابتدا با پزشک، ماما یا متخصص مراقبت های درمانی صحبت کنید.


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس