درد سیاتیک چه مدت طول می کشد ؟عمومیعمل دیسک کمرعمل نخاعبیماری های ستون فقراتدستگاه عصبی مرکزی

درد سیاتیک چه مدت طول می کشد ؟

سیاتیک، عصبی کیه با تحریک شدنش درد بسیار زیادی را به ما وارد می کند و باعث می شود درد شدیدی در پشت یک پا داشته باشید برای آگاهی از دلایل رایج سیاتیک در صورت تداوم علائم  و درمان و نکاتی برای جلوگیری از عود یا افزایش درد کمر و پا ، ادامه مطلب را بخوانید.

 درد سیاتیک چه علائمی را به همراه دارد

ما قبل از اینکه بدانیم درد سیاتیک چگونه درمان  می شود باید بدانیم که درد سیاتیک از کدام ناحیه شروع و کدام نقاط را درگیر خود می کند. عصب سیاتیک در مفصل ران قرار دارد و به پایین پا می رسد، از این رو درد سیاتیک اغلب در پشت زانو و پایین پا تمرکز یافته و به همین علت بسیاری از افراد که به سیاتیک مبتلا شده اند با خود فکر می کنند که درد به وجود آمده دردی در پا ایت اما نمی دانند ذکه این درد در کمر است.

یکی از علت های اصلی تحریک سیاتیک فتق دیسک است، دیسک ها بالشت های نرم قرار گرفته در بین ستون مهره های فرد است. بیرون زدگی دیسک کمر زمانی رخ می دهد که دیسک کمی جابه جا شده باشد و از ستون مهره ها خارج شده باشد فتق دیسک می تواند به عصب سیاتیک فشار وارد کند و باعث سیایک شود و برخی عوامل دیگر نیز میس تواند باعث سیاتیک و تومور های نخاعی یا عفونت شود

زمانی که سیاتیک حاد ممکن است مزمن شود

بیماری های رایجی که ممکن است باعث سیاتیک شود شامل مشکلی در ناحیه کمر است که باعث تحریک یا التهاب ریشه عصب سیاتیک می شود ، مانند:

  • فتق دیسک کمر
  • تنگی کانال نخاعی
  • بیماری دیسک دژنراتیو
  • اسپوندیلولیستیز
  • اسپاسم عضله و یا التهاب در ناحیه کمر و یا عضلات لگن

اگر مشکل قسمت تحتانی کمر مربوط به  این اواخر باشد ، دچار سیاتیک حاد می شوید که ممکن است درد آن به طور متناوب شعله ور شود یا تا 4 تا 6 هفته ثابت بماند ،  بعد از آن ، به طور معمول خود به خود فروکش می کند.

اگر بیماری درمان نشود یا علت اصلی آن شدید باشد ، سیاتیک می تواند مزمن و مداوم باشد ، به مدت دو ماه یا بیشتر ادامه یابد. تخمین زده می شود 20 تا 30 درصد افراد به مدت 1 تا 2 سال دچار درد سیاتیک مداوم باشند.

 درمان درد سیاتیک در خانه

سیاتیک در همه افراد متفاوت است. تعدادی از ریشه های عصبی ممکن است در سیاتیک تحت تأثیر قرار بگیرند ، هر کدام باعث درد و یا بی حسی در قسمت متفاوتی از ران ، ساق پا و  یا پای شما شوند. پاسخ به یک درمان خاص نیز ممکن است در افراد مختلف با تشخیص یکسان برای سیاتیک متفاوت باشد. یافتن روش درمانی مناسب معمولاً شامل یک فرآیند آزمون و خطا است. بهترین راه برای درمان خانگی ورزش کردن است اما این روش ها برای هر فرد متفاوت است و نمی توان گفت که درمان یکسانی برای همه دارد، در زمانی که قصد دارید بشینید باید اطمینانی از وضعیت بدنی خوبی برخوردار هستند.

ورزش هایی مانند یوگا، پیاده روی، پیلاتس و حرکات کششی می تواند به کم کردن درد خود و از درد سیاتیک پیشگیری کنید.

ترکیبی از این روشهای درمانی را در منزل برای تسکین درد سیاتیک امتحان کنید:

درمان-در-خانه

یخ درمانی

برای سیاتیک حاد سعی کنید کیسه یخ را روی قسمت پشت لگن خود قرار دهید. یخ درمانی با انقباض رگ های خونی ، كاهش جریان خون و كاهش التهاب در ناحیه كمر ، تقریباً بلافاصله باعث بی حس شدن درد می شود.

داروهای تسکین دهنده درد

کرم یا ژل های تسکین دهنده موضعی درد را امتحان کنید یا داروهای خوراکی بدون نسخه مانند داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAID) را بدون نسخه مصرف کنید. در حالی که داروهای خوراکی در جریان خون تجمع یافته و بر کل بدن اثر می گذارند ، داروهای موضعی به دلیل اثر موضعی ممکن است سریعتر عمل کنند.

گرما درمانی

اگر به سیاتیک مزمن مبتلا هستید ، گرما درمانی با شل کردن عضلات و بهبود جریان خون ممکن است به تسکین علائم شما کمک کند. این اثرات همچنین ممکن است به بهبود بافت های کمر کمک کند

گرما-درمانی

ماساژ

ماساژ آرام کمر می تواند تنش عضلانی را کاهش دهد ، گردش خون را بهبود بخشد و اندورفین (هورمون طبیعی در بدن) آزاد کند. ماساژ می تواند تسکین درد موقتی اما موثر داشته باشد و توانایی های بهبودی بدن را افزایش دهد

همچنین هنگام نشستن ، ایستادن ، بلند کردن چیزی و راه رفتن استفاده از حالت های ارگونومیک ایمن موثر است

 

برای تسکین درد سیاتیک در خانه ورزش کنید

یک برنامه تمرینی معمول برای کنترل درد حاد سیاتیک و همچنین جلوگیری از شعله ور شدن درد در آینده می تواند مفید باشد. تمرینات را می توان از یک فیزیوتراپیست فرا گرفت و در خانه انجام داد.

قبل از شروع هر برنامه ورزشی ، مهم است که با یک متخصص مشورت کنید تا تشخیص صحیح علت سیاتیک خود را بدست آورید. تمرینات مربوط به سیاتیک بر اثر فتق دیسک در مقایسه با تمریناتی که برای تسکین علائم ناشی از تنگی کانال نخاع انجام می شود ، بسیار متفاوت است و هر نوع ورزش در صورت انجام نادرست ، ممکن است علت زیر بنایی درد را بدتر و یا تحریک کند.

ورزش-در-خانه

درمان سیاتیک

اگر سیاتیک حاد باشد ، پزشک احتمالاً علت علائم را براساس سابقه پزشکی ، معاینه فیزیکی و آزمایش های تشخیصی تعیین می کند. درمان توصیه شده به طور معمول شامل ترکیبی از موارد زیر است:

  • داروهای تجویزی برای تسکین درد سیاتیک
  • فیزیوتراپی و ورزش
  • دست درمانی
  • تزریق استروئید اپیدورال کمر

گرچه نادر است ، اما برای سیاتیک مزمن که به چندین هفته درمان غیر جراحی پاسخ نمی دهد ، ممکن است از جراحی استفاده شود.

سیاتیک همراه با بی حسی تدریجی یا شدید و یا ضعف و تغییر در حرکات روده و یا مثانه ممکن است نشان دهنده بیماری زمینه ای جدی تر مانند سندرم دم اسب باشد که باید به صورت فوری درمان شود.

مراقبت از سیاتیک باید بخشی از زندگی روزمره در نظر گرفته شود. در حالی که بیشتر علائم در طی چند هفته بدون عوارض جدی برطرف می شوند ، در صورت عدم درمان سیاتیک ممکن است ماهها یا سالها ادامه پیدا کنند. ادامه فعالیت بدنی و همراهی با تمرینات معمول و اصلاح سبک زندگی برای جلوگیری از عود یا شعله ور شدن درد سیاتیک مهم است.

چه زمانی به پزشک مراجه بکنیم

در صورتی که درد سیاتیک شما بیش از شش هفته طول کشید یا درد بسیار شدید شد از پزشک مشورت بگیرید متخصص ها امکان دارد برای کاهش درد مسکن ها یا تزریق استروئید ستون مهر ها را تجویز کرده تا درد شما کاهش یابد.

برای درمان پزشکح امکان دارد که ماساژ و تمرینات مخصوص سیاتیک و فیزیوتراپی را در نظر داشته باشند و در صورتی که درد در شش ماه تا یک سال آرام نشد پزشک جراحی را برای شما در نظر می گیرد تا مقداری از دیسک نخاع که عصب را تحت تاثیر قرار داده را بردارد.

مراجعه-به-دکتر

پیشگیری از ابتلا به سیاتیک

ما برای جلوگیری از ابتلا بیه سیاتیک باید یک سری نکاذت را رعایت کنیم تا از درد این بیماری در امان باشیم:

  • پرهیز از نشستن و یا دراز کشیدن طولانی مدت
  • نشستن و یا ایستادن به حالت صحیح
  • استفاده از فرم خوب برای برای برداشتن وسایل سنگین

با مطالعات صورت گرفته آگاهی نسبت به سیاتیک متوجه شده اندکه 40 درصد افراد در طولزندگی خود مبتلا به این عارضه می شوند و  این افراد اغلب در سنین 30 تا 50 سال به این مشکل دچار می شوند و برای برخی از این افراد درد سیاتیک پس از چندین هفته آرام می شود و انجام تمرین یوگا و دیگر تمرینات و تغییر سبک زندگی می تواند از شما محافظت کند اما گفتنی است که درد سیاتیک امکان دارد حتی پس از اه ها نیز آزرام نشود و نیاز به درمان توسط پزشک باشد که این دزرمان ها عبارتند از: فیزیوتراپی، تزریق و جراحی باشد.

 

 


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس