راههای پیشگیری از کمردردپیشگیری از بیماری های ستون فقرات

راههای پیشگیری از کمردرد

همه ما درصدد ابتلا به کمردرد می باشیم

پزشکان بر این باورند سن ابتلا به کمردرد و دردهای مزمن در ناحیه ستون فقرات پایین آمده و از این جهت موضوع نگران‌کننده است. بخش بزرگی از کمردردها ناشی از سبک زندگی نادرست و پایین بودن سطح اطلاعات مردم در خصوص رفتارهای صحیح نشستن و خوابیدن، جابه جایی نامناسب اجسام، تحرک کم و تغذیه نادرست است. در گذشته اغلب بیمارانی که از دردهای کمر شکایت داشتند در سنین میانسالی به بالا بودند اما امروز با زندگی مدرن وماشینی ، جوانان و نوجوانان نیزبه جرگه تجربه کنندگان دردهای کمر پیوسته‌اند.

راههای پیشگیری از کمردرد

با کمی تغییر در شیوه زندگی و رعایت برخی نکات ساده میتوان از ابتلا به دردهای کمر جلوگیری کرد.

 

 کمردرد

مصرف مکمل های غذایی

مصرف مکمل های غذایی از جمله قرص های کلسیم و ویتامین دی و همچنین مصرف مواد غذایی همچون شیر،ماست، زرده تخم مرغ،جگرگوساله منابع مفید ویتامین دی هستند که از پوکی استخوان جلوگیری کرده و درصد ابتلا به کمردرد را نیز کاهش می یابد.

تغذیه مناسب

یکی از علت های ایجادکننده کمردرد چاقی و اضافه وزن می باشد که با کم کردن مصرف چربی ها و مصرف بیشتر سبزیجات و میوه ها میتوان از ابتلا به چاقی و اضافه وزن جلوگیری کردودر نتیجه ابتلا به کمردرد نیزکاهش می یابد.

نحوه صحیص ایستادن

بد ایستادن معماری ستون فقرات را تغییر می دهد.هنگام ایستادن طولانی مدت از خم شدن و گرد کردن شانه جلوگیری کنید.

کمردرد

بلند کردن صحیح اجسام 

اغلب کمردرد ها با بلندکردن نادرست اجسام رخ می دهد.در هنگام بلند کردن اجسام موارد زیر را دقت کنید.تا دچار کمردرد نشوید.
-از بلند کردن اجسام خیلی سنگین ،که در حد توان شما نمی باشد خودداری کنید.
-نحوه بلند کردن اجسام به این صورت می باشد که ابتداپاهای خود را به اندازه عرض شانه باز کنید. زانوهای خود را خم کرده و تنه خود راپایین آورده یا کاملا بنشینید. کمرتان را صاف گرفته و خم نکنید. موقع بلند کردن جسم عضلات شکمتان را منقبض کنید. با خم و راست کردن زانوهایتان جسم را بلند کنید.از خم و راست کردن کمرتان خودداری کنید.
-موقع به زمین گذاشتن اجسام نیزهمان دستوراتی که موقع بلند کردن اجسام اشاره شد ؛ رعایت کنید تا مشکلی ایجاد نشود.

از نشستن طولانی مدت خودداری کنید

بسیاری از ما بیشترین زمان را در طول روز صرف نشستن می کنیم، حفظ وضعیت خوب نشستن و انتخاب یک صندلی با کیفیت برای پشتیبانی از کمر بسیار مهم است. صاف بنشینید. کمر راست و شانه ها به عقب باشد. پایین تنه باید با پشتی صندلی در تماس باشد. سه قوس طبیعی بدن باید حین نشستن حفظ شوند. استفاده از یک تکیه گاه مانند بالشتک کوچک در ناحیه کمر سودمند است. در صورت نبود بالشتک، با قرار دادن دو دست خود روی هم در پشت کمر به رفع خستگی آن کمک کنید. وزن بدن را به طور مساوی روی دو سمت نشیمنگاه خود توزیع کنید. زانوها باید هم سطح نشیمنگاه و یا کمی بالاتر از آن قرار گیرند. برای این کار می توانید از یک زیر پایی استفاده کنید. هرگز پاها را روی هم نیندازید، زیرا برای زانوها مضر است. سعی نکنید بیش از نیم ساعت به یک حالت بنشینید. هر از چند گاهی برخاسته، راه بروید و یا چند حرکت کششی انجام بدهید. از نشستن در زاویه های دشوار یا ایستادن در یک مکان خودداری کنید.

از کفش مناسب استفاده کنید

همان قدر که کفش پاشنه بلند سبب آسیب به کمر و عضلات نیم تنه ی پایینی بدن می شود به همان اندازه کفش های تخت نیزآسیب های جدی وارد می کند.
از کفش هایی با تخت های لایه دارو نرم استفاده کنید واستفاده از کفی طبی و مناسب به داخل کفش نیز به راحتی بیشتر شما کمک خواهد کرد.

پاشنه بلند

مقالات خواندنی:

جراحی بیرون زدگی دیسک کمر

ازرانندگی طولانی مدت بپرهیزید

از رانندگی های طولانی مدت خودداری کنید، در صورت اجبار، هر چند ساعت، زمانی را برای استراحت تعیین کنید.

خودداری ازانجام ورزش های سنگین

انجام حرکات ورزشی باعث درمان و جلوگیری از کمردرد خواهد شد . اما درصورتی که حرکات ورزشی اشتباهی و یا خیلی سنگین باشد سبب کمردرد حاد و جدی خواهد شد.


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس