علت از کار افتادن ناگهانی پاها چیست ؟عمومیبیماری های ستون فقرات

علت از کار افتادن ناگهانی پاها چیست ؟

احساس ضعف ناگهانی پاها که باعث از کار افتادن آنها یا شل شدن شود می تواند نگران کننده باشد. ضعف در پاها ممکن است به دلیل مشکلاتی در اعصاب و یا عضلات قسمت تحتانی بدن ایجاد شود و معمولاً قابل درمان است. در برخی موارد نادر، علت اصلی آن ممکن است یک بیماری جدی پزشکی باشد که نیاز به درمان فوری دارد.
در اینجا چند دلیل بالقوه برای ضعف پاها و در نتیجه شل شدن ناگهانی و زمین خوردن احتمالی آورده شده است.

رادیکولوپاتی

هنگامی که ریشه عصب (بخشی از عصب نخاعی در قسمت خروج از ستون فقرات) بین L1 تا S3 در قسمت پایین کمر فشرده می شو ، ممکن است علائم رادیکولوپاتی را در پای خود تجربه کنید. رایج ترین نوع رادیکولوپاتی شامل عصب سیاتیک است (که توسط ریشه های عصب L4-S1 تشکیل شده است) و سیاتیک نامیده می شود. سیاتیک به طور معمول به عنوان درد تیر کشیدن شکل احساس می شود که از پشت شروع می شود و از پشت ساق پا به داخل پا گشترش می یابد.

سایر علائم رادیکولوپاتی می تواند شامل ضعف پاها ، سنگینی و یا از دست دادن عملکرد باشد. رادیکولوپاتی به طور معمول هر بار یک پا را درگیر می کند. همچنین ممکن است احساس درد ، بی حسی و  یا سوزن سوزن شدن در پای آسیب دیده وجود داشته باشد. فشار بیشتر بر ریشه عصب (L1-L3) می تواند ناحیه جلوی ران و کشاله ران را تحت تأثیر قرار دهد.
رادیکولوپاتی معمولاً بر اثر فشرده سازی ریشه عصب ناشی از فتق دیسک ، تنگی کانال نخاع، لغزش مهره یا دیگر مشکلات در ستون فقرات کمر اتفاق می افتد. عصب سیاتیک حرکت عضلات ران ، ساق پا و پا را کنترل می کند و شایع ترین منبع رادیکولوپاتی است .


بسته به شدت رادیکولوپاتی ، ضعف پای شما ممکن است از موارد زیر باشد:
•    مشکل در بلند کردن مچ پا
•    مشکل در بلند کردن کل پا
•    از دست دادن تعادل هنگام راه رفتن
رادیکولوپاتی معمولاً با درمان های غیر جراحی ، از جمله فیزیوتراپی ، ورزش منظم ، گرما و سرما درمانی و یا دارو برطرف می شود. در موارد نادر ، اگر ریشه عصب به شدت فشرده شود و یا ضعف پا ادامه یابد و یا پیشرفت کند ، ممکن است جراحی لازم باشد .


تنگی مجرای نخاعی مرکزی

باریک شدن کانال نخاع ، تنگی مجرای نخاعی نامیده می شود. کانال نخاعی شما نخاع را در خود جای داده است. تنگی کانال نخاعی می تواند باعث فشرده سازی نخاع و کاهش خونرسانی به آن شود. باریک شدن این کانال می تواند در گردن ، قسمت فوقانی کمر و یا پایین کمر اتفاق بیفتد. نخاع در بزرگسالان به L1 ختم می شود. تنگی در زیر این سطح ناشی از فشرده سازی نخاع نیست بلکه فشرده سازی ریشه های عصب است.
ز ممکن است به دلیل فتق شدید دیسک ، رشد بیش از حد غیر طبیعی استخوان (خار استخوان) یا ضخیم شدن رباط های ستون فقرات رخ دهد. علل دیگر شامل ضربه (خونریزی) و تومورهایی است که در ستون فقرات رشد می کنند.
ممکن است یکی از موارد زیر را تجربه کنید:
•    ضعف در هر دو پا
•    مشکل در راه رفتن
•    از دست دادن تعادل
•    درد پس از راه رفتن در فواصل متغیر (لخته شدن نوروژنیک)
تنگی مجرای نخاعی مرکزی بسته به شدت آن ممکن است بدون جراحی یا با جراحی درمان شود. اگر فشرده سازی نخاع شدید (بیش از 30 درصد) همراه با ضعف پا باشد ، ممکن است جراحی ترجیح داده شود.

نوروپاتی دیابتی

دیابت می تواند به عصب ها و عضلات پاها آسیب برساند. این اعصاب معمولاً خون کمتری را در صورت ابتلا به دیابت دریافت می کنند و به ساختار آنها آسیب می رسانند. قدرت و ضخامت عضلات نیز در نوروپاتی دیابتی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و منجر به ضعف پا می شود.

چند علامت معمول شامل موارد زیر است:
•    ضعف در پا و مچ پا
•    از دست دادن تعادل و ناپایداری در راه رفتن
•    درد ، سوزش شدید در پا
•    بی حسی یا از دست دادن کامل احساس در پا، به طور معمول در مناطق تحت پوشش جوراب ساق بلند تأثیر می گذارد (در دست ها ، مناطق تحت پوشش دستکش ممکن است تحت تأثیر قرار گیرند)
علائم پا در نوروپاتی دیابتی معمولاً با داروها ، کفش مخصوص کفش و یا نوع خاصی از کفش کنترل می شود.

سندرم دم اسب

سندرم دم اسب یک بیماری نادر ، اما خطرناک است. این سندرم زمانی اتفاق می افتد که قسمت تحتانی نخاع به دلیل تومور ، انباشت مایعات (آبسه) یا فتق شدید دیسک فشرده شود.

سندرم دم اسب ممکن است باعث موارد زیر شود:
•    ضعف ناگهانی و شدید در هر دو پا
•    بی حسی در کشاله ران ، باسن ، اندام تناسلی و یا ران داخلی
•    ناتوانی در کنترل حرکات روده و یا مثانه
•    عدم توانایی در دفع ادرار ، کاهش احساس ادرار ، کاهش میل به دفع ادرار یا جریان ضعیف

در صورت بروز هر یک از این علائم ، سریعاً با پزشک مشورت کنید. پزشکان توصیه می کنند برای حفظ عملکرد اندام تحتانی در طی 24 تا 48 ساعت از بروز علائم این بیماری را درمان کنند.
اگر ضعف پا را تجربه کردید و در مورد علت آن اطمینان نداشتید ، با پزشک مشورت کنید. پزشک می تواند آزمایشات بالینی و تشخیصی خاصی را برای شناسایی علت اصلی ضعف پای شما انجام دهد و یک برنامه درمانی موثر تنظیم کند.
 

منبع


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس