چگونگی تشخیص بیماری دیسک دژنراتیو کمرعمومیبیماری های ستون فقرات

چگونگی تشخیص بیماری دیسک دژنراتیو کمر

همانطور که می دانید ، علائم ناشی از بیماری دیسک دژنراتیو کمر می تواند با علائم ناشی از سایر بیماری های کمر مشترک باشد.
برای کمک به تمایز بین بیماری دیسک دژنراتیو کمر و سایر بیماری های کمر که عامل درد هستند، پزشک احتمالاً 3 مرحله زیر را انجام می دهد:


1. ارزیابی سابقه پزشکی بیمار

اغلب اولین مرحله در تشخیص بیماری دیسک دژنراتیو کمر ارزیابی سابقه پزشکی بیمار است. به عنوان بخشی از این ارزیابی ، پزشک احتمالاً سوالات زیر را از شما می پرسد:
•    کمردرد از چه زمانی شروع شده است؟
•    آسیب برای مدت اخیر است یا زمان گذشته؟ سابقه سرطان یا اختلالات متابولیکی و یا مادرزادی دارید؟
•    کدام فعالیت ها و حالت ها علائم شما را بدتر می کند؟
•    کدام روش ها وداروها به شما کمک می کنند تا تسکین پیدا کنید؟
•    چند بار علائم را تجربه می کنید؟ شدت آنها چقدر است؟
لیست بالا جامع نیست ، اما نوشتن پاسخ خود در مورد این سوالات از قبل مفید است - زیرا این امر به شما کمک می کند از زمان چند دقیقه با پزشک خود نهایت استفاده را ببرید.

2. معاینه فیزیکی

پس از پرسیدن سوالاتی در مورد سابقه پزشکی ، پزشک احتمالاً معاینه فیزیکی انجام می دهد. این معاینه معمولاً بر روی کمر و پاهای شما متمرکز است (زیرا این محل علائم بیماری دیسک دژنراتیو کمر است).

هدف از این آزمایش تعیین این است که آیا شما علائم دیسک دژنراتیو را نشان می دهید یا خیر. برای رسیدن به این هدف ، پزشک ممکن است یکی از موارد زیر را آزمایش کند:
•    دامنه حرکت
•    قدرت عضلانی
•    احساس
•    واکنش و عکس العمل
•    وضعیت راه رفتن
•    کدام حرکات باعث تحریک درد می شوند
•    رفلکس های عضلانی
•    انحنا و تراز ستون فقرات
•    حساسیت موضعی
برای سهولت انجام آزمایشات فوق ، اگر در ویزیت خود از لباس ورزشی برای تسهیل حرکت استفاده کنید ، مفید خواهد بود.

3. تصویربرداری تشخیصی (رادیوگرافی ، سی تی اسکن و ام آر آی)

رادیوگرافی اغلب اولین مرحله برای درک هم ترازی ستون فقرات و پارامترهای اسپینوپلویک (که نشان دهنده وضعیت طبیعی بدن شما هستند) است. شکستگی را می توان از طریق رادیوگرافی ، همچنین بی ثباتی و سایر اختلالات که ممکن است باعث درد شوند ، تشخیص داد. رادیوگرافی سریعاً اطلاعات اولیه پزشکان در مورد اختلالات ستون فقرات (مانند بیماری دژنراتیو دیسک) را در اختیار آنها قرار می دهد و می توانند سی تی اسکن یا MRI را برای به دست آوردن نتایج بهتر تجویز کنند.

در برخی موارد ، پزشک ممکن است بعد از معاینه فیزیکی ، اسکن MRI نیز انجام دهد. این اسکن می تواند به شما کمک کند تا تشخیص بیماری دیسک دژنراتیو کمر را تأیید کرده و سایر بیماری های کمر را به عنوان عوامل موثر در علائم شما رد کند. اسکن ام.آر.آی به ویژه در ارزیابی اعصاب ستون فقرات کمر و همچنین بافت های نرم اطراف (رباط ها ، دیسک ها ، سینوویوم و غیره) مفید است.

اسکن MRI همچنین می تواند به تشخیص فضای دیسک تحلیل رفته و همچنین فرسایش صفحه انتهایی غضروفی کمک کند. هر دوی این مسائل ارتباط تنگاتنگی با درد بیماری دژنراتیو دیسک دارند و همچنین دیسک های برآمده و اعصاب تحت فشار قرار گرفته را نشان می دهد.


سی تی اسکن رادیوگرافی چرخشی است که جزئیات سه بعدی زیادی در مورد آناتومی استخوان در اختیار پزشک قرار می دهد که به ویژه در ارزیابی اختلالات دژنراتیو (مانند بیماری دیسک دژنراتیو) ستون فقرات کمر بسیار مفید است.


با این حال ، توجه به این نکته مهم است که یک دیسک تحلیل رفته همیشه درد ایجاد نمی کند. به این معنی که تصویربرداری تشخیصی ممکن است شواهدی از تحلیل رفتن دیسک را نشان دهد ، اما کمردرد شما ممکن است در واقع نتیجه یک بیماری متفاوت باشد.

اگر مشکوک به بیماری دیسک دژنراتیو هستید ، اولین قدم برای یافتن تسکین این است که قرار ملاقات با پزشک بگذارید. او می تواند به شما هم در تشخیص درست و هم در درمان صحیح کمک کند.

 

منبع


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس