بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALSبیماری های عصبی و عضلانیمغز

بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS

بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک چیست؟

ALS یابیمار لوگهریگ یک بیماری نورون های حرکتی و بیماری عصبی پیشرونده است که سبب تخریب تدریجی سلول های عصبی ماهیچه ها می شوند.که به این سبب با پیشرفت بیماری ،فرد توانایی های حرکتی خود را ازدست می دهد.
ALS این اختلال تنها نورون های حرکتی را تحت تاثیر قرار می دهد و اثر قابل توجهی بر ذهن فرد، شخصیت، هوش و حافظه نمی گذارد و خودآگاهی فرد تغییری نمی کند. حواس بینایی، بویایی، لامسه، شنیداری وچشایی نیز دست نخورده باقی می ماند.

اسکلروز جانبی آمیوتروفیک پیشرونده چیست؟

ALSپیشرونده ،به این معنی که به تدریج در طول زمان علائم آن بدتر میشود. میزان پیشرفت بیماری از یک فرد به فرد دیگر متفاوت است. میانگین طول عمر فرد بعد از تشخیص، 2 الی 5 سال گزارش شده است. این بیماری معمولا افراد بین 40 تا 70 ساله را هدف قرار می دهد.

اسکلروز جانبی

علت تشکیل بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک

علت دقیق بروز این بیماری هنوز مشخص نیست .اما در برخی موارد دیده شده است که ظاهرا مورثی هستند. وبه تازگی دانشمندان نشان داده اند که آ ال اس میتواند در نتیجه تبدلات ژنتیکی ظاهر می شود.
علاوه برآن ضربات وارد به سر نیز ممکن است منجر به بیماری ALS شود. تحقیقات جدید نشان می دهند که افرادی که ضربه هایی به سرشان وارد شده مانند ورزشکاران بیشتر در معرض خطر ابتلای به بیماری ALS می باشند.

علائم و نشانه های بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک

این علائم زمانی ظاهرمی شود که نورون های بیماری ALSدچارتخریب شده و شروع به نابود شدن می کنند.این علائم عبارتند از:
-دشواری در گفتاروحرف زدن
-پرش و ضعف ماهیچه ها
-اختلال در بلع
-اختلال در تنفس
-اختلال در راه رفتن

اسکلروز جانبی

تشخیص اسکلروز جانبی آمیوتروفیک

تشخیص این بیماری توسط متخصص مغزو اعصاب انجام می گیرد که پزشک پس از معاینه بیمار،بیمار را به انجام برخی آزمایشات از قبیل:
-آزمایش خون
-تجزیه و تحلیل مایع مغزی و نخاعی
-انجام آزمایش تصویربرداری از قبیل ام آر آی

درمان بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک

اما از آن جایی که این بیماری کمتر شناخته شده است، پیدا کردن گزینه های خوب درمان دشوار است.متاسفانه هیچ درمانی خاصی برای بیماری ALS وجود ندارد. وتنها دارو جهت تسکین این درد های این بیماری ،تنها داروی مخدرکه توسط سازمان غذا و دارو تایید شده وجود دارد که طول عمر را تا سه ماه ارتقا می دهد.
خبر خوبی که میتوان به بیماران مبتلا به ALS داد این است که به تازگی استفاده از سلولهای بنیادی جهت درمان اختلال پیشنهاد شده‌است.

جدیدترین مقالات:

جراحی جمجمه

اسکلروز جانبی

بیماران مبتلا به ALSناامید نشوید

استیون هاوکینگ دچار بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک بود و از هر گونه حرکت ناتوان بود؛ نه می‌توانست بنشیند، نه برخیزد، و نه راه رود. حتی قادر نبود دست و پایش را تکان بدهد یا بدنش را خم و راست کند و حتی توانایی سخن گفتن نیز نداشت. وی با این وجود توانسته بود جایزه نوبل کیهان شناسی را دریافت کند. با اشاره به این نکته میتوان گفت مهم ترین بخش درمان هر بیماریی روحیه و امید داشتن بیمار می باشد.

 


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس