جراحی های دیسک های استخوانی شده توراسيكعمل ستون فقرات - spinal surgeryعمل دیسک کمرپیشگیری از بیماری های ستون فقرات

جراحی های دیسک های استخوانی شده توراسيك

جراحی های دیسک های استخوانی شده توراسيك

ناحیه پشتی ستون فقرات از مهره شماره یک توراسیک T1 تا مهره شماره T12 توراسیک امتداد می یابد. دیسک های موجود بین این مهره ها به ندرت دچار آسیب می گردند ولیکن درصورت پاره شدن کیسه دیسک به سرعت تبدیل به نوع سخت یا استخوانی شده و با توجه به ماهیت نخاع مجاور آنها که کنترل کننده حرکات اندام های تحتانی و اندام های جنسی و سیستم کنترل کننده دفع ادرار و مدفوع می باشد بیمار را با خطرات بسیار جدی شامل فلج هر دو اندام تحتانی، بی اختیاری ادرار و مدفوع و مشکلات جنسی مواجه می نمایند.

Thoracic

تشخیص دیسک پاره شده توراسیک

بیماران با علائمی چون درد ناحیه پشتی، گرم و سرد شدن پاها، عدم توانایی حرکت، بی اختیاری یا احتباس ادرار و مدفوع به جراح ستون فقرات مراجعه نموده و با یک معاینه ساده و شک به این تشخیص با انجام سی تی اسکن و ام آر آی تشخصی مشخص می گردد.

درمان دیسک سخت توراسیک

درمان های مختلفی از جمله درمان های دارویی، فیزیوتوراپی و مگنت توراپی قابل انجام است و با توجه به ازمان این بیماری در مواردی پاسخگو بوده ولی اکثر بیماران نیازمند اقدام جراحی هستند.

روش های جراحی دیسک سخت توراسیک

روش های متعددی جهت جراحی دیسک های سخت توراسیک وجود دارد که از جراحی های بسته شامل لیزر و آندوسکوپیک گرفته تا جراحی های باز را شامل می شود .

endoscopy

جراحی های آندوسکوپیک و لیزر در دیسک سخت توراسیک

با توجه به ماهیت این دیسک و منطقه آناتومیک بسیار حساس و خطرناک آن روش های جراحی بسته در این منطقه توصیه نمی گردد زیرا فواید کم و عوارض بسیار زیاد دارد و کوچکترین اشتباه منجر به آسیب نخاع و فلج دائم بیمار می گردد.

Lumbar-surgery

جراحی باز دیسک توراسیک

بهترین و کارآمد ترین راه درمان دیسک های توراسیک سخت عمل جراحی باز زیر میکروسکوپ می باشد که با توجه به دید وسیعی که فراهم می نماید جلوی هرگونه خطر و آسیب به نخاع را می گیرد. روش معمول انجام این جراحی که در بسیاری از کشور های دنیا منجمله ایران انجام شده و توسط اساتید آموزش داده می شود روش جراحی قدامی یا آنتریور می باشد که روشی معمول و قدیمی است و قفسه سینه و یا شکم بیمار باز شده و با کنار زدن ریه ها یا احشاء شکمی شامل معده و روده ها جراح به ستون فقرات دسترسی پیدا کرده و اقدام به تخلیه دیسک و جایگزینی آن با پروتز می نماید.این جراحی، جراحیست که به دلیل باز شدن قفسه سینه و شکم عوارض مربوط به آنها را در بیمار ایجاد کرده و زمان جراحی و بستری در بیمارستان پس از جراحی دیسک سخت توراسیک را طولانی تر می نماید.

جراحی دیسک به روش دیسککتومی

در این روش جراحی پزشک به خارج کردن اجزای بیرون زده دیسک که به طناب نخاعی یا اعصاب نخاع فشار وارد می‌‌کنند و باعث به وجود آمدن علائم و نشانه‌های متعدد شده‌ اند می پردازد. جراحی دیسککتومی توراسیک در زمان گذشته به صورت جراحی در قسمت جلو و پشت قفسه سینه صورت می گرفت. جراح ستون فقرات می‌تواند با استفاده از روش‌های کمی تهاجمی، همچون ایجاد یک برش کوچک در جلوی قفسه سینه شروع به اصلاح و جراحی دیسک توراسیک کند. برخی از مزایای این روش جراحی که پزشک به کمک روش‌های کم تهاجمی به قسمت قفسه سینه دسترسی پیدا می‌کند به شرح زیر می‌باشند:

• بستری شدن در بیمارستان به مدت کوتاه تر

• کم شدن درد پس از عمل

• کوتاه بودن زمان انجام عمل جراحی

• کم کردن ریسک خونریزی

• عدم نیاز به وجود آوردن برش‌های بزرگ برای دسترسی به قفسه سینه


جدیدترین روش جراحی دیسک سخت توراسیک

در این روش که توسط اساتید معدودی در دنیا استفاده می شود و اینجانب نیز پس از طی دوره آموزشی مربوطه در بیمارستان City Of Hope در کالیفورنیا و دستیاری استاد بزرگوار آقای پروفسور مک چن موفق به یادگیری آن شدم انجام این جراحی به راحتی همانند سایر دیسک های بدن از پشت انجام می شود و با تکنیک جدید و روش ایشان به دلیل ایجاد فضایی مناسب در اطراف نخاع هیچگونه آسیبی به نخاع نرسیده و مدت زمان جراحی همانند یک دیسک ساده بوده و بیمار روز بعد از جراحی بیمارستان را ترک خواهد کرد.

علل به وجود آمدن دیسک توراسیک

• سقوط از ارتفاع و یا وارد شدن ضربه به ستون فقرات می تواند باعث به وجود آمده دیسک شود.

• بیرون زدگی دیسک نیز می تواند زمینه به وجود آمدن تحلیل رفتگی را نیز فراهم کند.

• در دیسک های بین مهره ای برعکس عضلات بدن گردش خون کمتری وجود دارد و به این دلیل دیسک فاقد ترمیم به صورت خودکار و توسط خود خواهد بود.

• افزیش سن و رسیدن به زمان میانسالی و پیری یکی از شایع ‌ترین علت های دیسک توراسیک به حساب می آید. زیرا با افزایش سن دیسک بین مهره‌ها شروع به از دست دادن مایع درون خود و خشک ‌شدن خواهد کرد.

• و با ین شرایط ایجاد شده دیسک شروع به نازک شدن میکند و ارتفاع دیسک کم می شود و در این صورت توانایی دیسک برای دریافت ضربه کاهش میابد.

• انسان هایی که دچار چاقی و اضافه وزن هستند یا سیگار می‌کشند و به انجام فعالیت‌های جسمانی سنگین مشغول هستند بیشتر از دیگران در معرض گفتار شدن با دیسک توراسیک خواهند بود.

Shoulder-pain

علائم و نشانه های دیسک توراسیک

علائم و نشانه‌های ناشی از بیماری تحلیل برنده دیسک ستون فقرات ناحیه قفسه سینه با توجه به محل و ساختارهای آسیب دیده برای هر یک از افراد تفاوت هایی خواهد داشت. تحلیل رفتگی دیسک توراسیک می‌‌تواند بر عملکرد کمر، شانه‌ها، کتف و و قفسه سینه تاثیرگذار باشد..
تعداد زیادی از افرادی که به بیماری دیسک توراسیک مبتلا شده انده هیچ گونه علامتی را نداشته اند. اغلب درد مزمن قفسه سینه می‌تواند با یا بدون انتشار درد به دیواره قفسه سینه و دنده‌ها همراه شود.
تغییرات حسی همچون بی حسی یا سوزن سوزن شدن در صورت درگیر شدگی عصب احساس خواهد شد.
احتمال به وجود آمدن اسپاسم عضلانی و تغییر در وضعیت ستون فقرات ناحیه قفسه سینه وجود دارد
کم شدن توانایی در حرکت و ناتوانی در تکان دادن قسمت بالا تنه هنگام انجام برخی فعالیت ها مانند خم شدن به سمت جلو، عقب یا طرفین بسیار شایع است.

Thoracic-disc


نشستن های طولانی مدت می تواند سبب بروز درد در ناحیه کمر یا بازو شود.
ناتوانی در بالا آوردن دست بالای سر انجام دادن کار‌های مشابه در بیماران مبتلا به دیسک توراسیک مشاهده می‌شود.
در مراحل آخر نیز بیمار دچار تنگی کانال نخاعی می‌شود که منجر به بروز مشکلاتی از جمله: از دست رفتن هماهنگی اعضای بدن یا ضعف توانایی عملکردی اندام‌های تحتانی شود. در این حالت بیمار به انجام عمل جراحی نیاز خواهد داشت.

در بعضی از مورد ها دیسک هیچ گون علامتی را از خود نشان نمی دهد. علائمی را که در قسمت بالا ذکر کردیم می توانند به دلایل دیگر نیز ایجاد شوند.


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس