علائم و راههای درمان سندروم گیلن باره بیماری های عصبی و عضلانی

علائم و راههای درمان سندروم گیلن باره

سندروم گیلن باره چیست؟

سندروم گیلن باره اختلال کمیاب و نادری است که این بیماري در اثر حمله غیرعادی سیستم ایمنی بدن به دستگاه عصبی محیطی تشکیل می شود، سیستم ایمنی بدن که به طور معمول کارش دفاع از بدن در برابر بیماري می باشد، شروع به آسیب رساندن به اعصاب بیرونی می شود.
به همین جهت وقتی عصب ها تحت تاثیر سندروم گیلن باره قرار می گیرند دیگر نمی توانند پیام ها را به درستی منتقل کنند وماهیچه ها کارشان را به درستی انجام نمی دهند وفرد دچار اختلالات حرکتی و درموارد شدیدترممکن است عضلات فلج شوند.

سندوم گلین باره

علل تشکیل سندروم گیلن باره

علت این بیماری به درستی شناخته نشده است،عموما این بیماری بعد از بروز آنفولانزا وعفونت ویروسی یا باکتریایی ظاهر می شود.دلیلش این میتواند باشد که سیستم ایمنی بدن براي مبارزه با عفونت به شدت کارمی کند و ممکن است که در این میان به صورت اشتباهی به سلول های عصبی خودی حمله کند.

علائم بیماری گیلن باره

-احساس ضعف یا مورمورشدن درپاها وقسمت های بالای بدن
-احساس خستگی شدید
-اختلال درراه رفتن
-اختلال در تنفس

تشخیص سندروم گیلن باره

پزشک متخصص مغز و اعصاب با مشاهده علائم بیماری ازقبیل مورمورشدن پاها به بیماری شک خواهد کرد که با انجام آزمایشاتی از قبیل بررسی مایع مغزی - نخاعی وبررسی الکترونیکی عضله میتواند به تشخیص دقیق این بیماری بپردازد.

آیا بیماری سندروم گیلن باره درمان دارد؟

شخص مبتلا به سندروم گیلن باره باید به مدت طولانی دربیمارستان بستری بماند و همه اقدامات درمانی توسط پرستاران وپزشک متخصص انجام گیرد و درصورتی که بیماری شدت گرفته باشد ممکن است برخی بیماران را در بخش مراقبت های ویژه نگهداری کنند.با این وجود خیلی از این افراد به سرعت بهبود می یابند و به زندگی عادی خود بازمیگردند.
در خصوص مناسب‌ترین اقدام درمانی جهت درمان سندرم گیلن باره میتوان به تزریق ایمونوگلبولی اشاره کرد.این روش با توجه به این که سیستم ایمنی بدن به طوراشتباهی میلین یا پوشش اعصاب محیطی را تخریب می‌کند، با تزریق ایمونوگلبول میتوان از روند بیماری پیشگیری کرد.
همچنین استفاده ازروش پلاسما فرزیس(جهت جداسازی پلاسما از خون) نیزدردرمان این سندروم بکار می رود.

جدیدترین مقالات:

جراحی جمجمه

 سندوم گلین باره

اقدامات پس از بهبودی سندروم گیلن باره

به این دلیل که این بیماری سبب اختلال حرکتی و ضعف عضلانی بیمار می گردد ممکن است بیمار پس از مرخص شدن از بیمارستان نیاز به کمک واستفاده از صندلی چرخ دار وعصا خواهد داشت تا دوباره عضلاتش قوی شده و به راحتی همچون قبل شروع به حرکت کردن بکند.
دراین میان مراجعه به فیزیوتراپیست و دریافت برنامه ورزشی و تمرینات مخصوص کمک زیادی به درمان این بیماری خواهد کرد.


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس