تومور کندروما قاعده جمجمهبیماری های جمجمه

تومور کندروما قاعده جمجمه

تومور کندروما قاعده جمجمه

این تومورها از جمله تومورهای خوش‌خیم مغزی هستند از که از غضروف ساخته شده‌اند و در زمره تومورهای نادر قرار دارند. پایه جمجمه و هم سینوس های پارانازال حاوی غضروف هستند واین تومورها دراین نواحی رشد می کنند.این تومورها به آرامی رشد می کنند، اما در نهایت ممکن است استخوان را بشکنند و یا با رشد بیش از حد خود باعث ایجاد فشار بر روی مغز شوند. در موارد نادر، کندروما ممکن است به یک بیماری سرطانی به نام کندروسارکوم تبدیل شود.

تومور کندروما استخوان 

همچنین این تومورها در استخوان دست، پا، بازو، دنده‌ها، و استخوان ران نیز بوجود می آید. درصورتی که این تومورها در مغز و استخوان تشکیل شوند به آنها انکندروما گفته می‌‌شود در صورتی که این تومورها در سطح استخوان تشکیل شوند به آن‌ها کندرومای پیرا استخوانی گفته می‌‌شود.

تومور مغزی کاندروما

شیوع تومورکندروما قاعده جمجمه

این تومور حدود 25 درصد انواع تومورهای خوش‌خیم استخوان را به خود اختصاص داده است. انکندروما شایع‌ترین نوع از تومورهای استخوانی است که در دست به وجود می‌آید و مردان و زنان را به طور برابر درگیر می‌‌کند. احتمال بروز این تومورها در هر سنی وجود دارد اما معمولاً در سن 30 تا 40 سالگی به وجود می‌آید.بیماریکندروسیتومای پروسیتوسیل بسیار نادر است و معمولاً رشد سریع دارد و منجر به بروز علائم متعددی می‌شود این امر باعث شده است امکان شناسایی زود هنگام آن وجود داشته باشد.

بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:

جراحی مغز و اعصاب

علائم تومور کندروما قاعده جمجمه

سردرد
 اختلالات شنوایی
 تورم
 اختلالات بینایی
 ایجاد توده یا برآمدگی
 تورم ناحیه جمجمه
 اختلالات بینایی

تشخیص تومور کندروما

 رادیوگرافی ساده: در بیشتر موارد برای رسیدن به تشخیص تنها به رادیوگرافی ساده نیاز است.
 ام آر آی: در مواردیکه یافته های دیده شده در رادیوگرافی ممکن است ما را به وجود تومورها یا بیماریهای دیگری مشکوک نماید، یا در نواحیی از بدن که انجام رادیوگرافی ساده از آنها برای تشخیص کای نیست، از ام آر آی استفاده میکنیم.
 سی تی اسکن: برای دیدن خوردگی استخوان در محل تومور و یا برای بهتر دیده شدن رسوبات کلسیم در داخل تومور کمک کننده است.
 اسکن هسته ای

تومور مغزی

راههای درمان تومور کندروما

جراحی تومور کندروما

جراحی به دوصورت جراحی باز و بسته یا کم تهاجمی انجام می گردد.که عبارتند از:

جراحی کم تهاجمی تومور کندروما:

جراحی بوسیله آندوسکوپی از راه بینی انجام می گیرد ودراین روش اصلا نیازی به ایجاد برش یا برداشتن بخشی از بافت مغز برای دستیابی به نقطه مورد نظر نیست.

جراحی بسته تومورکندروما:

این روش با ایجاد برش کوچکی در ناحیه جمجمه انجام می گیرد به کمک چراغ قوه و دوربین لوله باریک را وارد سر بیمار می کند و بدین طریق به انجام جراحی میپردازد.

پرتودرمانی تومور کندروما

درپرتودرمانی ضمن حفظ بافت های سالم مجاور از امواج پرتویی برای نابودی سلول های سرطانی استفاده می شود.

پرتوو درمانی تومور مغزی

رادیوسرجری گامانایف

در رادیوسرجری گاما نایف از صدها پرتو گاما برای هدف قرار دادن و درمان سلول‌های سرطانی استفاده می‌‌شود. در این روش ریسک آسیب‌دیدگی بافت سالم مجاور کاهش می‌‌یابد و در نتیجه بیمار درد کمتری را احساس می‌‌کند، دوران بهبودی کوتاه‌تر است، و بافت اسکار روی پوست او تشکیل نمی‌‌شود.

شیمی درمانی

درشیمی درمانی از داروهای قوی جهت متوقف کردن رشد سلول های سرطانی استفاده می شود و براساس نوع سرطان نوع دارواستفاده شده متفاوت خواهد بود.


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس