هماتوم،تجمع خون بین مغز وجمجمهبیماری های جمجمه

هماتوم،تجمع خون بین مغز وجمجمه

هماتوم مغزی  

هماتوم مغزی یا هماتوم داخل جمجمه به تجمع خون در در داخل جمجمه گفته می شود که دراثر وارد شدن ضربه و آسیب به عروق خونی و پاره شدن آن ایجاد می شود.این تجمع سبب فشار آمدن به بافت مغز خواهد شد که سبب بروز علائم و نشانه های در بیمارمی شود.ازمهم ترین علائم این اختلال ازدست دادن هوشیاری و تاری دید می باشد.

هماتوم

ارتباط هماتوم با خونریزی مغزی

هماتوم در اثر خونریزی مغزی ظاهر می شود که دراثر خونریزی مغزی خون بین لایه های اطراف مغز جمع می شود و فشار ناشی از خونریزی مغزی سبب بروزعلائم هماتوم می گردد.

انواع هماتوم مغزی

سطح خارجی مغزونخاع بوسیله پرده های محافطت کننده به نام مننژ پوشیده شده است که از داخل به خارج این پرده ها،به نرم شامه،عنکبوتیه و سخت شامه تقسیم می شوند که براساس وجود خونریزی درهریک ازاین فضاها هماتوم مغزی نام خاصی پیدا می کند.

هماتوم داخل مغزی یا پارانشیم 

این نوع هماتوم که با نام هماتوم داخل مغزی معروف است،زمانی اتفاق می افتد که خون درداخل بافت مغزی انتشار بیابد،این خونریزی سبب فشار بر بافت مغز می گردد وموجب علائمی همچون سردردهای شدید،کاهش سطح هوشیاری و علائم عصبی در فرد می شود.

هماتوم

هماتوم زیرسخت شامه ای یا ساب دورال

این تجمع خون زمانی اتفاق می افتد که عروق خونی در ناحیه بیرونی ترین لایه از لایه محافظ مغز یعنی سخت شامه پاره شوند.با شدت گرفتن خونریزی و خون نشت کرده سبب وارد شدن فشار به بافت مغز خواهد شد که موجب بروز علائمی همچون کاهش سطح هوشیاری خواهد شد. این نوع هماتوم خود به سه دسته :
هماتوم مزمن : این نوع هماتوم در اثرضربه به سرباشدت کم می باشد که موجب خونریزی آهسته در مغز خواهد شد ،افراد مبتلا به این عارضه ممکن است پس از چندماه علائم و نشانه های بیمار درآن ها ظاهر شود.
هماتوم نیمه حاد :علائم این نوع هماتوم روزها و هفته ها پس ازآسیب مشخص خواهد شد.
هماتوم حاد:علائم این بیماری عموما بالافاصله پس از وارد شدن ضربه ظاهر می شود،این نوع عارضه خطرناکترین نوع هماتوم مغزی می باشد که در صورت درمان نشدن ممکن است آسیب جدی به مغز وارد کند.

هماتوم

هماتوم ایپدورال یا خارج سخت شامه ای

این نوع هماتوم عموما دراثر پاره شدن عروق خونی و نشت کردن خون بین بین سخت شامه و جمجمه بوجود می آید.اپیدورال عموما به دنبال ضربه ای که به جمجمه وارد می شود ظاهر می شود ،این عارضه سبب بروز توده ای درمغز خواهد شد که به بافت مغزی فشار وارد می کند.

جدیدترین مقالات:

جراح دیسک کمر

راههای پیشگیری ازهماتوم مغزی

یکی از مهم ترین اقدامات در پیشگیری از هماتوم مغزی و خونریزی مغزی مراقبت و محافظت از مغز می باشد که تمام اقدامات به منظور محافظت و نگهداری از مغز درمقابل ضربات و آسیب ها می باشد.علاوه برآن مواردی همچون کنترل فشارخون،خودداری از استعمال دخانیات وموادمخدر،داشتن رژیم غذایی مناسب و انجام ورزش از جمله راهکارهای ساده ای هستند که از بروز خونریزی مغزی ودرپی آن هماتوم مغزی میتوان پیشگیری کرد. 


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس