بیماری سل ستون فقراتبیماری های ستون فقرات

بیماری سل ستون فقرات

بیماری و انواع آن

سل یک بیماری باکتریال است که بوسیله مایکوباکتریوم توبرکلوزیس ایجاد می شود. سل به طور معمول به شش ها حمله کرده اما در مواردی ممکن است بر قسمت های دیگر بدن از جمله استخوان ومفاصل نیز حمله ور شود.سل ستون فقرات شایع ترین سل استخوان و مفاصل ها می باشد.

سل ستون فقرات

عفونت سلی در ستون فقرات معمولا چند مهره را درگیر میکند،ممکن است مهره های عفونی در مجاورت هم قرار گرفته باشند و یا دربین مهره سالم وجود داشته باشند. از جمله شایع ترین محل های ابتلا به سل ستون فقرات میتوان به مهره های سینه ای و مهره های کمری اشاره کرد.

بیماری سل ستون فقرات

علائم سل ستون فقرات

بروز تب که عموما شب ها ظاهر می شود.

-تعریق شبانه

-بی اشتهایی

-کاهش وزن

-احساس ضعف وخستگی

-احساس درد برروی مهره های گرفتار

-محدودیت در حرکت

-ترشح چرک از ناحیه آسیب دیده

-بروز قوز همراه با انحراف ستون فقرات اسکولیز

-اختلال در ادار و مدفوع 

تشخیص سل ستون فقرات

تشخیص سل ستون فقرات

-انجام آزمایش خون وجهت بررسی تست ESR

-انجام تست پوستی سل

-کشت باسیل سل در بافت های آلوده

-انجام رادیو گرافی درمراحل پیشرفت بیماری ستون فقرات

درمان سل ستون فقرات

دارو درمانی

اساس درمان بیماری سل مصرف آنتی بیوتیک ها است که معمولا پزشک چندین آنتی بیوتیک را به طور همزمان باهم تجویز می نماید،از جمله معروفترین این آنتی بیوتیک ها جهت درمان انواع بیماری سل میتوان به  ایزونیازید، ریفامپین، اتامبوتول، پیرازینامید و استرپتومایسین اشاره کرد.

درمان های محافظه کارانه

پزشک اندام مبتلا به سل را تا مدتی توسط آتل یا وسایل دیگر بی حرکت کرده و تا مدتی از انجام برخی کارهای منع می کنند.همچنین مراجعه به فیزیوتراپ و انجام حرکت کششی جهت افزایش دامنه حرکتی مفاصل و کاهش درد و تورم نیز تجویز می شود.

جراحی سل ستون فقرات

جدیدترین مقالات:

جراح دیسک گردن

جراحی

برحسب محل ابتلا به سل ممکن است از روش های جراحی نیز برای کمک به درمان بیمارسل ستون فقرات استفاده کرد.از مهم ترین جراحی میتوان به :

سینووکتومی مفصل:در این عمل جراحی بافت سینوویال رشد کرده و عفونی شده از داخل مفصل برداشته میشود.

سینووکتومی غلاف تاندون :در مواردی که بافت سینوویال اطراف تاندون ها متورم و کلفت شده باشد ممکن است نیاز به برداشتن آن با عمل جراحی باشد
جوش دادن مفصل : این جراحی به آرترودز نیزمعروف است. این نوع عمل جراحی در مورد مفاصلی بکار برده میشود که در آنها غضروف مفصلی بکلی از بین رفته و مفصل درد شدیدی داشته باشد. در این عمل جراحی غضروف باقیمانده مفصل خارج شده و استخوان های دو سر مفصل در کنار یکدیگر با پیچ و پلاک به هم فیکس میشوند تا جوش بخورند.
آرتروپلاستی یا مفصل سازی:در موارد تخریب شدید مفصلی ممکن است عمل جراحی تعویض مفصل نیز برای بیمار انجام شود.


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس