علائم آرتروز گردنبیماری های ستون فقرات

علائم آرتروز گردن

گردن از مجموع هفت مهره ساخته شده که این مهره ها به دلیل بافت نرم و منعطف پذیری که دارند در معرض ابتلا به انواع آسیب ها و اختلالات گردنی قرار دارند. افزایش سن، وقوع حوادثی همچون تصادفات رانندگی، سقوط از ارتفاع و ... از جمله عواملی هستند که فرد را در معرض ابتلا به اختلالات گردنی قرار می دهد. یکی از شایع ترین اختلالات مربوط به گردن، بیماری آرتروز یا اسپوندلیوز گردن است که این اختلال نوعی بیماری ستون فقرات است که به دنبال ساییدگی و فرسایش مهره های گردن بوجود می آید. شیوع چنین اختلالی در مردان و افراد بالای شصت سال بیشتر است. مهره های گردن محل عبور رگ های خونی به سمت مغز هستند در صورتی که این مهره ها در معرض آسیبی قرار بگیرد ممکن است سبب قطع شدن جریان عروق خونی و دیگر مشکلات حسی در گردن شود از این رو بیماری آتروز با تاثیری که بر دیسک ها، مهره ها و عروق گردن دارد سبب بروز علائمی دردناکی در بیمار خواهد شد؛ در صورتی که شما نیز به گردن درد مبتلا هستید اما علت درد خود را نمی دانید پیشنهاد می کنم قبل از مراجعه به متخصص و جراح ستون فقرات این مقاله را به طور کامل بخوانید؛ زیرا ما در این مقاله به طور مفصل به بررسی علائم آرتروز گردن و تفاوت آن با دیگر اختلالات مربوط به گردن پرداخته ایم.

آرتزو گردن با علائمی همچون گردن درد و سفتی در ناحیه گردن همراه است

آتروز گردن با چه علائمی همراه است؟

علائم آرتروز گردن بسته به نوع و شدت بیماری متفاوت است اما بروز گردن درد همراه با سوزش و بی حسی در ناحیه شانه ها از جمله مهم ترین علائم آتروز گردن است که این دردها با مشخصاتی از قبیل موارد زیر همراه است :

گردن درد همراه با سوزش و بی حسی

در ابتدای بروز بیماری آتروز گردن، بیمار تنها دردهایی همراه با سوزش های محدودی در گردن خود احساس می کند که با افزایش یافتن شدت بیماری این درد ها نیز افزایش می یابد. با شدید شدن بیماری و ساییدگی مهره های گردن ممکن است بیمار در هنگام حرکت دادن گردن خود، صدای های عجیبی را از گردن خود ملاحظه کند.

سفتی و خشکی گردن

چون در بیماری آتروز گردن، غضروف های تشکیل دهنده مهره ها از بین می رود. دیگر مهره ها قادر نیستند به راحتی بروی یکدیگر حرکت کنند به همین جهت ممکن است بیمار در هنگام حرکت دادن گردن خود سفتی و خشکی شدید را احساس کند.

انتشار درد به سمت شانه ها و انگشتان

دست عصب دهی به انگشتان دست و شانه ها بر عهده عصب های حسی و حرکتی اطراف مهره های گردن می باشد، پس از اینکه غضروف های گردن دچار فرسایش و ساییدگی شوند بدن در پی یک واکنش طبیعی شروع به تولید خارهای استخوانی می کند. رشد استخوان در محل مهره های گردن، سبب تحت فشار قرار گرفتن عصب های گردن و در پی آن بروز درد های در ناحیه شانه ها و انگشتان دست می شود. علائم آرتروز گردن پیشرفته با پیشرفته شدن بیماری آرتروز گردن تعداد بیشتری خارهای استخوانی در محل مهره های گردن رشد می کند در نهایت فرآیند عصب دهی به دیگر اندام های بدن مختل شده و ممکن است حتی راه عبور غذا نیز بسته شود و همچنین با شدت گرفتن بیماری آتروز گردن، فرآیند خون رسانی به مغز نیز با اخلال همراه می شود در نتیجه ممکن بیمار به علائمی همچون سردرد و سرگیجه مبتلا شود.

علائم آرتروز گردن به سر نیز زده می شود

چرا بیماری آرتروز گردن با سردرد همراه است؟

یکی از شایع ترین علائم آتروزگردن که به دنبال حرکت کردن گردن ایجاد می شود بروز سردردهای مزمن و به صورت غیر ضرباندار در ناحیه پشت و پایین جمجمه است. آتروز گردن با محدودیت هایی که در ناحیه گردن و سر ایجاد می کند ممکن است فرد علاوه بر گردن درد به سردردهای شدید نیز مبتلا شود. به اینگونه سردردها که با شروع گردن درد آغاز می شود و منشا آن از ناحیه گردن است، سردرد گردنی می گویند. مشخصات این گونه سردردها شبیه سردردهای میگرنی است بطوری که این سردردها فقط یک طرف سر را درگیر می کند و در هنگام حرکت دادن سر و گردن این گونه سردردها تشدید می شود. در مورادی ممکن است سردردهای گردنی در ناحیه پیشانی و بالای ابروها ملاحظه شود و که مواردی از قبیل قرار گرفتن نامناسب گردن، نشستن های طولانی مدت و چرخش های سریع ابتلا به این گونه سردردها شدیدتر می کند. امروزه آرتروز گردن همراه با سردردهای گردنی به دلیل افزایش استفاده از وسایلی همچون موبایل، کامپیوتر و دیگر ابزارهای دیجیتالی افزایش یافته است. زیرا برای استفاده از این ابزارها، فرد مدت زمان طولانی به حالت نشسته قرار دارد و مجبور است سر خود را به میزان زیادی خم کند و همین عامل سبب فشار بیش از حد به گردن و سر خواهد شد. برای پیشگیری از ابتلا به چنین دردهای مزمنی، پیشنهاد می شود اگر مجبور به انجام چنین کارهایی هستید از صندلی مناسبتری استفاده کنید و توجه کنید بعد هر نیم ساعت خم نگه داشتن سر به سمت پایین چند دقیقه گردن خود را نرمش دهید. البته تشخیص علت دقیق این نوع سردردها تنها توسط جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات انجام می شود زیرا علت آن علاوه بر بیماری آتروز ممکن است به دلایل همچون تحریک ریشه درد در قسمت های حساس به درد در ناحیه گردن و آسیب دیدن مفصل های بین مهره ای باشد. که پزشک متخصص با بررسی تمام علائم و نشانه های بیماری شما را از علت سردردهایتان آگاه می کند.

دلایل بروز علائم آرتروز گردن چیست؟

عوامل زیادی هستند که احتمال ابتلا به آرتروز و بروز گردن درد را در فرد افزایش می دهند، که در این میان افزایش سن یکی از مهم ترین، دلایل ابتلا فرد به بیماری آرتروز گردن است. زیرا با افزایش سن ستون فقرات دیگر آن انعطاف جوانی را ندارند و با بالا رفتن سن مهره های گردن نیز دچار پیری و فرسودگی میشود و همین عامل سبب می شود فرد دیگر نتواند همچون گذشته گردن خود را تکان دهد و با کوچکترین حرکتی دچار درد می شود. سابقه خانوادگی ابتلا به آتروز، سیگار کشیدن و استعمال دخانیات، مشاغلی که نیاز به خم کردن گردن دارد، وارد شدن آسیب یا ضربه ای در حین تصادفات رانندگی از جمله عواملی هستند که خطر ابتلا به آتروز گردن در جوانان را تا چندین برابر افزایش می دهد. همه این عواملی که به آن اشاره شده باعث می شود فشار زیادی به مهره های گردن وارد شود و مهره ها در معرض آسیب و فرسایش قرار بگیرند. از دیگر عوامل مهم در بروز علائم آرتروز گردن در بین جوانان نقش مهمی دارد میتوان به خم نگه داشتن طولانی مدت سر و گردن اشاره کرد زیرا دانشجویان، دانش آموزان و کارمندان به اقتضای کارشان مجبورند روزانه زمان زیادی سر خود را خم نگه دارند و همین عامل سبب بروز فشار و آسیب به مهره های گردن و ابتلا به بیماری آرتروز گردن می شود. همان طورکه اشاره شد یکی از دلایل ابتلا به آتروز گردن و دیگر اختلالات ستون فقرات مربوط به سیگار کشیدن است زیرا مواد تشکیل دهنده سیگار، سبب می شود غضروف ها و عروق خونی مهره های ستون فقرات، در معرض کمبود اکسیژن قرار بگیرد و همین کم شدن مقدار اکسیژن سبب کم شدن انعطاف و توانایی مفصل ها و در پی آن تخریب غضروف ها می شود.

تشخیص آرتروز گردن توسط جراح ستون فقرات انجام می شود

بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:

جراح مغز

تشخیص علائم آرتروز گردن توسط چه متخصصی صورت می گیرد؟

سه بیماری شایع آتروز گردن، فتق دیسک گردن و بیمارهای عضلانی گردن از جمله اختلالاتی هستند که هر سه با علائمی مشابه ی ظاهر میشوند از این رو برای یک فرد عادی سخت است که علت بیماری و گردن درد خود را تشخیص دهد از این رو تشخیص و درمان انواع اختلالات و بیمارهای ستون فقرات تنها باید توسط متخصص ارتوپد و جراح ستون فقرات صورت بگیرد. پزشک متخصص پس از بررسی های کامل و سابقه پزشکی بیمار، معاینه را آغاز می کند. پزشک پس از بررسی و ارزیابی میزان دامنه حرکتی گردن، میتواند تا حد زیادی به نوع اختلال پی برد. اما جراح مغز و اعصاب وستون فقرات یا متخصص ارتوپد جهت تعین محل دقیق التهاب، آزمایش خون و تست های تصویربرداری را بررسی می کند. کاربرد هر یک از این روش های تشخیص شامل: در صورتی که علت گردن درد و بیماری آرتروز گردن، بیماری های عفونی باشد در این صورت به کمک آزمایش خون می توان به وجود عفونت در بدن پی برد. روش تشخیص توسط انواع روش های تصویربرداری کمک زیادی در تعیین علت گردن درد و آتروز گردن می کند زیرا به کمک این تصاویر میتوان زاوئد استخوانی و فرسایش غضروف های گردن را به طور کامل ملاحظه کرد. این روش شامل تصویربرداری به کمک اشعه ایکس، تصویربرداری ام آر آی و سی تی اسکن و تعیین هدایت عصبی به کمک الکترومیکوگرام می باشد. در صورتی که آتروز گردن سریع و به موقع تشخیص داده شود، قابل درمان است و به کمک درمان های ساده و محافظه کارانه همچون استفاده از گردنبدهای طبی، استراحت و نرمش های مخصوص به گردن می توان به درمان این اختلال پرداخت. از این رو پیشنهاد می شود در صورت که به هر یک از علائم آتروز گردن مبتلا هستید هر چه سریعتر به جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات یا متخصص ارتوپد مراجعه کنید، تا با تشخیص به موقع و روش درمان ساده به مقابله با درمان این نوع بیماری ستون فقرات بپردازید.


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس