دیابت و جراحی ستون فقراتعمومیعمل های جراحیعمل ستون فقرات - spinal surgery

دیابت و جراحی ستون فقرات

نکاتی در زمینه کنترل قند خون هنگام انجام جراحی ستون فقرات.
اگر دیابت دارید و قرار است تحت عمل جراحی ستون فقرات قرار بگیرید، باید اطمینان حاصل کنید که عمل جراحی و بهبودی موفقیت آمیز است. افراد مبتلا به دیابت در معرض خطر بیشتری برای برخی مشکلات مانند عفونت و بهبودی کندتر هستند. خوشبختانه می توانید قبل و بعد از جراحی ستون فقرات گام هایی بردارید تا احتمال بروز این عوارض را کاهش دهید.

جراحی ستون فقرات و دیابت

جراحی گردن یا کمر می تواند باعث فشار جسمی و روحی شود که منجر به تغییر در سطح هورمون های بدن می شود. این تغییرات می تواند باعث افزایش مقاومت به انسولین شود، وضعیتی که بدن انسولین تولید می کند - هورمونی که میزان قند (گلوکز) را در خون تنظیم می کند - اما از آن به طور موثر استفاده نمی کند.

نوسانات هورمونی همچنین می تواند باعث تولید انسولین کمتر و منجر به تغییرات دیگری شود که خطر افزایش قند خون را افزایش می دهد. سطح بالا (پایین) قند خون خطر و شدت عوارض بعد از جراحی را افزایش می دهد.

اگر به دیابت مبتلا هستید، در صورت ابتلای طولانی مدت، سطح قند خون بالا یا داشتن مشکل در کنترل سطح قند خون، خطر عوارض بعد از جراحی بیشتر می شود. به همین دلیل مهم است که قبل از عمل جراحی ستون فقرات، با تیم پزشکی کنترل دیابت برای بررسی استراتژی هایی به منظور کنترل قند خون خود همکاری کنید.

ملاحظات دارویی برای افراد دیابتی

با مرکز درمانی خود مورد اینکه برای کنترل دیابت قبل از جراحی ستون فقرات چه اقداماتی را باید انجام دهید، صحبت کنید. در برخی موارد، این اقدامات شامل تغییراتی در داروی دیابت می شود. مطمئن باشید که این مراحل به جراح اطلاع داده می شود.

اگر از داروهای دیابت نوع 2 برای کنترل قند خون استفاده می کنید، از پزشک خود در مورد تغییراتی که باید در دوز داروی خود انجام دهید، سوال کنید.
اگر دیابت نوع 1 دارید و انسولین مصرف می کنید، با پزشک خود در مورد دوز مصرفی شب قبل و روز جراحی صحبت کنید.

سوالاتی که باید قبل از جراحی ستون فقرات بپرسید
1.    چه کسی دیابت مرا در طی جراحی ستون فقرات یا بستری شدن در بیمارستان کنترل خواهد کرد؟ جراح، متخصص غدد، پزشک خانوادگی یا بیمارستان؟
2.    چه کسی دیابت را در حین جراحی کنترل خواهد کرد؟ (متخصص بیهوشی می تواند انسولین یا گلوکز تهیه کند تا سطح قند خون شما در حد قابل قبولی باشد).
3.    اگر صبح روز جراحی قند خون کم یا زیاد باشد چه کاری باید انجام دهم؟
4.    چه زمانی باید آخرین وعده غذایی / مایعات خود را قبل از جراحی بخورم؟

دیابت و جراحی ستون فقرات

تغییرات در سبک زندگی قبل از جراحی ستون فقرات

رژیم غذایی

یک برنامه غذایی مغذی با پروتئین فراوان به روند بهبودی کمک می کند و می تواند به تقویت بافت در محل جراحی کمک کند. برای بدست آوردن کالری و پروتئین مورد نیاز برای ریکاوری، مهم است که از وعده های غذایی صرف نظر نکنید.

ورزش

اگر قبلاً به طور منظم ورزش نمی کردید، با پزشک در مورد شروع فعالیت قبل از عمل جراحی صحبت کنید. ورزش بدن شما را تقویت می کند و ممکن است به بهبود سریع کمک کند.

الکل و سیگار

ترک یا کاهش الکل قبل از جراحی به شما در کنترل قند خون کمک می کند. ترک سیگار باعث راحتی تنفس پس از جراحی می شود.

کاهش استرس

استرس می تواند سطح گلوکز خون شما را بالا ببرد، بنابراین سعی کنید تا آنجا که می توانید در مورد آینده خود آرام باشید. ممکن است مفید باشد که با دیگران در مورد نگرانی های خود صحبت کنید یا تکنیک های آرام سازی، مانند تنفس آرام و عمیق را امتحان کنید. گوش دادن به موسیقی یا ورزش نیز ممکن است کمک کند.

خطرات خاص دیابت بعد از جراحی ستون فقرات

اگرچه کنترل بهینه قند خون و سبک زندگی سالم باعث بهبود چشم انداز بهبودی جراحی می شود، اما هنوز هم ممکن است بعد از جراحی کمر یا گردن این عوارض خاص دیابت را تجربه کنید:
•    سطح قند خون بالا یا پایین - با مرکز درمانی صحبت کنید تا برنامه ای در مورد چگونگی افزایش یا کاهش داروهای خود برای کمک به کنترل قند خون داشته باشید
•    بهبودی ضعیف و کند زخم
•    پوست و بافت ضعیف در محل جراحی
•    عفونت زخم
•    ذات الریه، عفونت ادراری یا سپسیس (عفونت خون)
•    کتواسیدوز دیابتی (عارضه ای که در آن اسید سمی به نام کتون در خون جمع می شود و می تواند زندگی را تهدید کنند)
•    عدم تعادل الکترولیت (این اتفاق زمانی می افتد که میزان سدیم و پتاسیم به طور قابل توجهی افزایش یا کاهش یابد که می تواند مشکلات جدی در قلب و میزان مایعات بدن ایجاد کند)

مراقبت بعد از جراحی

پس از بازگشت به خانه، مرتباً سطح گلوکز خون خود را بررسی کنید. اگر مرتب غذا نمی خورید، استفراغ می کنید، احساس استرس می کنید یا فعالیت شما کمتر از حد معمول است، ممکن است بعد از جراحی در کنترل سطح خود مشکل بیشتری داشته باشید.

جراحی ستون فقرات

علائم زیر را کنترل کنید و در صورت مشاهده با پزشک تماس بگیرید:
•    تب بیشتر از 101 درجه
•    محل برشقرمز شده است و داغ است و نسبت به لمس کردن حساس است
•    خروج چرک
•    درد در اطراف محل برش که به مرور بدتر می شود
•    تورم یا سفت شدن محل برش
همچنین، مراقب زخم بستر باشید. برای جلوگیری از ایجاد زخم بستر در حرکت کنید و مرتباً از رختخواب خارج شوید. اگر انگشتان خود را به صورت طبیعی احساس نمی کنید، ممکن است نشانه این باشد مه که زخم بستر در حال رشد است.
عمل جراحی کمر یا گردن به خودی خود استرس آور است، اما افزودن دیابت به این ترکیب، سطح کاملاً دیگری از عوارض را ایجاد می کند؛ اما داشتن یک برنامه مشخص برای کمک به کنترل سطح استرس و قند خون می تواند به شما کمک کند تا یک جراحی موفقیت آمیز در ستون فقرات داشته باشید.
 

منبع


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید
    دکتر علیرضا شیخی
    شماره تماس